Annonce
Nordfyn

Spareforslag og ekstra tilskud

En af de mindre besparelser hentes ved, at der i budgettet er afsat 133.880 kroner til blå flag ved de nordfynske strande. Men kontingentet til Friluftsrådet er kun på cirka 38.000 kroner. Derfor er der medregnet en besparelse på 95.000 kroner i genopretningsplanen. Arkivfoto
Annonce

Nordfyn: Genopretningsplanen, der skal skabe balance i den kommunale økonomi, indeholder en lang række punkter med større og mindre beløb, som politikerne i Økonomiudvalget nu sender i høring. Her nogle få af de spareforslag eller forventede ekstra tilskud, der indbringer de største beløb:

Annonce

1) Beskæftigelsestilskud

Nordfyns Kommune forventer at få ekstra 6,8 millioner kroner i år og næste år i beskæftigelsestilskud fra staten. Dertil kommer fem millioner, der var afsat i budgettet til tilbagebetaling af beskæftigelsestilskud.

Annonce

2) Indsats for ledige

Jobcenteret skal spare 5,057 millioner kroner på indsatsen for ledige. Pengene skal blandt andet findes på effektivisering og på at købe mindre hjælp hos private leverandører og mentorer.

Annonce

3) Skole- og dagtilbud

Skoler og dagtilbud må tilsammen undvære 1,4 millioner kroner, der var bevilget til at indarbejde ny lovgivning som for eksempel justering af fagrækken. "Det er muligt at bede skolerne implementere nye indsatser inden for deres tildelte resurceramme", står der i genopretningsplanen med den tilføjelse, at det kan betyde en mulig forringelse af serviceniveauet.

Annonce

4) Familiesager

Flere familebehandlingssager skal håndteres internt i kommunen for at reducerer udgiften til køb af forebyggende foranstaltninger med 700.000 kroner. Det kan få som konsekvens, at "de opstillede målsætninger for den enkelte familie ikke kan nås inden for den opstillede tid."

Annonce

5) Klippekort

Ordningen med klippekort til beboere på plejecentrene suspenderes indtil september, hvilket giver en besparelse på 750.000 kroner. Klippekortet giver beboerne en halv time om ugen med hjælp, som de selv kan disponere over. Brugen af ordningen er i forvejen reduceret under corona-krisen.

Annonce

6) Bryggergården

Der er ledig kapacitet af midlertidige pladser på plejecentrene. Derfor foreslås aflastningstilbuddet på Bryggergården midlertidigt lukket fra 1. juni. Pladserne er især tiltænkt borgere, der udskrives fra sygehuset, før de kan komme hjem i egen bolig. Lukningen giver en besparelse på 940.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce