Annonce
Faaborg-Midtfyn

Spareforslag: Fyr seks politikere

Seks af de smukke skindbetrukne stole med tilhørende borde fra byrådssalen i Faaborg kan køres i kælderen eller på loppemarked, hvis et forslag om at skære kommunalbestyrelsen ned til 19 medlemmer bliver vedtaget. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Faaborg-Midtfyn: Hvis sparekniven skal svinges så hårdt, som årets sparekatalog fra Faaborg-Midtfyn Kommune lægger op til, så er der måske heller ikke brug for så mange politikere. Dét kunne være argumentet fra én eller flere kommunale medarbejdere, som har foreslået at skære kommunalbestyrelsen ned fra 25 til 19 politikere. Forslaget er med i kommunens officielle sparekatalog forud for budgetforhandlingerne om næste års økonomi i Faaborg-Midtfyn, men det er begrænset, hvor mange penge, der er at hente. Ifølge kommunens beregninger vil der kunne spares 600.000 kroner om året ved at skære seks politikere væk fra næste valgperiode fra 2022, dog et højere beløb, hvis der samtidig skæres i antallet af politiske udvalg. Til sammenligning rummer det samlede sparekatalog fra kommunen forslag om nedskæringer for 52 millioner kroner. En mulighed, der ifølge spareforslaget her og nu kan give en mindre besparelse, er, hvis politikerne skærer ned på de vederlag, de får for arbejdet i de politiske udvalg. 19 politikere er ifølge sagens papirer det mindst mulige antal folkevalgte for en kommune af Faaborg-Midtfyns størrelse. Havde spareforslaget været indført forud for sidste valg, ville Venstres Lars Tribler og Kristian Nielsen ikke have fået plads i byrådssalen. Det samme gælder Socialdemokraternes Brian Bisgaard og Jos Bisschop. Heller ikke Dansk Folkepartis Åge Priisholm eller De Radikales Anne Mette Skov Borring ville have opnået valg, hvis der kun havde været 19 pladser at kæmpe om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce