Annonce
Assens

Spareforslag fra læsere: - Kig indad

Nogle læsere mener, der må være penge at spare inde bag rådhusets mure. Arkivfoto: Kim Rune
Mens politikerne sad begravet i budgettal til op over begge ører spurgte vi læserne: hvor synes I den uundgåelige sparekniv skal skære. Vi fik reaktioner både i form af debatindlæg og kommentarer på Facebook, som I kan læse herunder. Nogle indlæg peger på at kigge på administrationen og udvalg frem for "menige" medarbejdere, en vil droppe udviklingsplanen for Assens, og et par stykker har en ideer til, hvordan man kan spare på indkøb.

Jytta Hemme: Tænker, det er på tide at se indad frem for udad. Hvert år bliver der set på de forskellige afdelinger i Assens kommune, og hvert år skal der fyres dygtige og kyndige medarbejdere, som passer deres job. Hvor mange penge man kan tage fra hver afdeling, og hvor mange aflønninger man kan spare, samt hvor meget kan vi spare på samfundet. Det eneste, der ikke bliver set på, det er, at det er de samme høje herrer, som kører deres eget løb som de forgange år, og som ikke har formået at forvalte kommunens økonomi. Hvorfor skal de stadig have lønforhøjelse og bonusser, hvorfor bliver der ikke set nærmere på dem, og hvilke medarbejdere der kan undværes der.

Kim Holm: Assens hjemmepleje skal have grupper på størrelse med de enkelte postnumre eller på størrelse med de gamle kommuner! Og spar 90 procent på konsulentbistand, medarbejdere kan sgu da godt tænke selv.

Lone Andersen: Der kan jo spares på nogle af alle kommunens udvalg, de skal jo alligevel have konsulent bistand udefra, der bare koster en masse penge

Lene Elvar Vest: Minimere vejtid i hjemmeplejen ved at gå tilbage til mindre grupper. Dybt godnat at Årup hjemmepleje nu skal køre helt ud til Sandager Næs og Aborg, når Assens-gruppen kører lige i nærområdet. Grupperne er blevet alt for store, der er for mange der bliver sygemeldt, når der skabes snævrere og mindre dialog og samarbejde for personalet. Der er brug for nærhed og bedre arbejdsforhold. Ingen lytter til os ude i marken. Vi skal bare rette ind. Der bliver brugt alt for mange penge på undersøgelser og konsulenter, som skal finde årsager, i stedet for at høre os 'nede på gulvet' om hvad de bedste løsninger kunne være, inden beslutninger bliver taget.

Tina Rasmussen: Lav et kommunalt genbrugs- og delecenter, hvor overskudsinventar m.v. bliver samlet. Så kan kommunens medarbejdere hente ting der, når de mangler nyt rundt omkring. Vi bruger for mange penge på nyindkøb. Man kunne også deles om for eksempel pc-sæt, it-udstyr med videre, der hvor man måske ikke bruger det så meget, i stedet for at hver enkelt lokation skal købe og vedligeholde en samling selv.

Jane Søderberg: Måske på administrative opgaver som at kalde folk ind i jobcentrene, fordi de går ledige tre uger, det er sgu spild af ressourcer

Winnie Hansen: Hvad med at skrinlægge nogle af jeres "luftkasteller" i Assens by, indtil I har pengene? Hvor meget bliver der brugt på at beregne havneområdets ombygning? Ved godt, det er for at tiltrække borgere, men ingen vil tilflytte, hvis kerneydelserne ikke er i orden.

Charlotte Poffler: Brug Rådhuset noget mere, hvorfor skal seminar foregå "ude i byen"?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Lige nu: Motorvej spærret i retning mod Fyn

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce