Annonce
Assens

Spareforslag fra læsere: - Kig indad

Nogle læsere mener, der må være penge at spare inde bag rådhusets mure. Arkivfoto: Kim Rune
Mens politikerne sad begravet i budgettal til op over begge ører spurgte vi læserne: hvor synes I den uundgåelige sparekniv skal skære. Vi fik reaktioner både i form af debatindlæg og kommentarer på Facebook, som I kan læse herunder. Nogle indlæg peger på at kigge på administrationen og udvalg frem for "menige" medarbejdere, en vil droppe udviklingsplanen for Assens, og et par stykker har en ideer til, hvordan man kan spare på indkøb.

Jytta Hemme: Tænker, det er på tide at se indad frem for udad. Hvert år bliver der set på de forskellige afdelinger i Assens kommune, og hvert år skal der fyres dygtige og kyndige medarbejdere, som passer deres job. Hvor mange penge man kan tage fra hver afdeling, og hvor mange aflønninger man kan spare, samt hvor meget kan vi spare på samfundet. Det eneste, der ikke bliver set på, det er, at det er de samme høje herrer, som kører deres eget løb som de forgange år, og som ikke har formået at forvalte kommunens økonomi. Hvorfor skal de stadig have lønforhøjelse og bonusser, hvorfor bliver der ikke set nærmere på dem, og hvilke medarbejdere der kan undværes der.

Kim Holm: Assens hjemmepleje skal have grupper på størrelse med de enkelte postnumre eller på størrelse med de gamle kommuner! Og spar 90 procent på konsulentbistand, medarbejdere kan sgu da godt tænke selv.

Lone Andersen: Der kan jo spares på nogle af alle kommunens udvalg, de skal jo alligevel have konsulent bistand udefra, der bare koster en masse penge

Lene Elvar Vest: Minimere vejtid i hjemmeplejen ved at gå tilbage til mindre grupper. Dybt godnat at Årup hjemmepleje nu skal køre helt ud til Sandager Næs og Aborg, når Assens-gruppen kører lige i nærområdet. Grupperne er blevet alt for store, der er for mange der bliver sygemeldt, når der skabes snævrere og mindre dialog og samarbejde for personalet. Der er brug for nærhed og bedre arbejdsforhold. Ingen lytter til os ude i marken. Vi skal bare rette ind. Der bliver brugt alt for mange penge på undersøgelser og konsulenter, som skal finde årsager, i stedet for at høre os 'nede på gulvet' om hvad de bedste løsninger kunne være, inden beslutninger bliver taget.

Tina Rasmussen: Lav et kommunalt genbrugs- og delecenter, hvor overskudsinventar m.v. bliver samlet. Så kan kommunens medarbejdere hente ting der, når de mangler nyt rundt omkring. Vi bruger for mange penge på nyindkøb. Man kunne også deles om for eksempel pc-sæt, it-udstyr med videre, der hvor man måske ikke bruger det så meget, i stedet for at hver enkelt lokation skal købe og vedligeholde en samling selv.

Jane Søderberg: Måske på administrative opgaver som at kalde folk ind i jobcentrene, fordi de går ledige tre uger, det er sgu spild af ressourcer

Winnie Hansen: Hvad med at skrinlægge nogle af jeres "luftkasteller" i Assens by, indtil I har pengene? Hvor meget bliver der brugt på at beregne havneområdets ombygning? Ved godt, det er for at tiltrække borgere, men ingen vil tilflytte, hvis kerneydelserne ikke er i orden.

Charlotte Poffler: Brug Rådhuset noget mere, hvorfor skal seminar foregå "ude i byen"?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce