Annonce
Assens

Spareforslag fra læsere: - Kig indad

Nogle læsere mener, der må være penge at spare inde bag rådhusets mure. Arkivfoto: Kim Rune
Mens politikerne sad begravet i budgettal til op over begge ører spurgte vi læserne: hvor synes I den uundgåelige sparekniv skal skære. Vi fik reaktioner både i form af debatindlæg og kommentarer på Facebook, som I kan læse herunder. Nogle indlæg peger på at kigge på administrationen og udvalg frem for "menige" medarbejdere, en vil droppe udviklingsplanen for Assens, og et par stykker har en ideer til, hvordan man kan spare på indkøb.
Annonce

Jytta Hemme: Tænker, det er på tide at se indad frem for udad. Hvert år bliver der set på de forskellige afdelinger i Assens kommune, og hvert år skal der fyres dygtige og kyndige medarbejdere, som passer deres job. Hvor mange penge man kan tage fra hver afdeling, og hvor mange aflønninger man kan spare, samt hvor meget kan vi spare på samfundet. Det eneste, der ikke bliver set på, det er, at det er de samme høje herrer, som kører deres eget løb som de forgange år, og som ikke har formået at forvalte kommunens økonomi. Hvorfor skal de stadig have lønforhøjelse og bonusser, hvorfor bliver der ikke set nærmere på dem, og hvilke medarbejdere der kan undværes der.

Kim Holm: Assens hjemmepleje skal have grupper på størrelse med de enkelte postnumre eller på størrelse med de gamle kommuner! Og spar 90 procent på konsulentbistand, medarbejdere kan sgu da godt tænke selv.

Lone Andersen: Der kan jo spares på nogle af alle kommunens udvalg, de skal jo alligevel have konsulent bistand udefra, der bare koster en masse penge

Lene Elvar Vest: Minimere vejtid i hjemmeplejen ved at gå tilbage til mindre grupper. Dybt godnat at Årup hjemmepleje nu skal køre helt ud til Sandager Næs og Aborg, når Assens-gruppen kører lige i nærområdet. Grupperne er blevet alt for store, der er for mange der bliver sygemeldt, når der skabes snævrere og mindre dialog og samarbejde for personalet. Der er brug for nærhed og bedre arbejdsforhold. Ingen lytter til os ude i marken. Vi skal bare rette ind. Der bliver brugt alt for mange penge på undersøgelser og konsulenter, som skal finde årsager, i stedet for at høre os 'nede på gulvet' om hvad de bedste løsninger kunne være, inden beslutninger bliver taget.

Tina Rasmussen: Lav et kommunalt genbrugs- og delecenter, hvor overskudsinventar m.v. bliver samlet. Så kan kommunens medarbejdere hente ting der, når de mangler nyt rundt omkring. Vi bruger for mange penge på nyindkøb. Man kunne også deles om for eksempel pc-sæt, it-udstyr med videre, der hvor man måske ikke bruger det så meget, i stedet for at hver enkelt lokation skal købe og vedligeholde en samling selv.

Jane Søderberg: Måske på administrative opgaver som at kalde folk ind i jobcentrene, fordi de går ledige tre uger, det er sgu spild af ressourcer

Winnie Hansen: Hvad med at skrinlægge nogle af jeres "luftkasteller" i Assens by, indtil I har pengene? Hvor meget bliver der brugt på at beregne havneområdets ombygning? Ved godt, det er for at tiltrække borgere, men ingen vil tilflytte, hvis kerneydelserne ikke er i orden.

Charlotte Poffler: Brug Rådhuset noget mere, hvorfor skal seminar foregå "ude i byen"?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce