Annonce
Nyborg

Sparechok: Nyborg Heldagsskole får ingen løfter

Suzette Frovin (SF), formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget, lægger ikke skjul på, at politikerne står overfor en svær opgave. Derfor tør hverken hun eller hendes kolleger udstede løfter på nuværende tidspunkt. Arkivfoto: Michael Bager

Partierne er enige om, at Nyborg Heldagsskole løfter en særlig opgave. Fremover kan skolen dog blive nødt til at gøre det for færre penge.

Annonce

Nyborg/Skellerup: Kom nu med jeres egne idéer og forslag til, hvor vi kan finde pengene. Så kigger vi på det.

Nogenlunde sådan var budskabet fra Martin Huus (V), næstformand i Skole- og Dagtilbudsudvalget, da han for nylig blev kontaktet af formanden for bestyrelsen på Nyborg Heldagsskole. Ifølge forvaltningens budgetudspil skal skolen spare i alt 2,2 millioner kroner om året, eller hvad der svarer til 23.000 kroner pr. elev.

Det er en stor mundfuld. Også for stor, mener både skolens ledelse og bestyrelse. Martin Huus anerkender, at Nyborg Heldagsskole løfter en vigtig opgave, men bemærker samtidig, at man hidtil har været "flot normeret på flere parametre".

- Nu lægger forvaltningen så op til, at skolen skal være knap så godt normeret. Selvfølgelig lytter jeg til deres bekymringer og tager det til mig, men vi kommer til at se på heldagsskolen. Min opfodring til bestyrelsesformanden var derfor, at de kom med nogle alternativer indenfor deres eget område, så vi kan træffe en beslutning på et sagligt grundlag, siger næstformanden.

Også udvalgsformand Suzette Frovin (SF) ser frem til at få input udefra, inden der skal træffes en beslutning.

- Heldagsskolen bliver rost alle steder, man kommer, fordi man er i stand til at flytte børnene. Derudover har de bidraget i kommunen med vigtig viden om disse børn. Jeg så helst, at der ikke blev sparet som meget som en krone på hele skole- og børneområdet, men det er bare ikke den virkelighed vi står midt i. Opgaven bliver derfor at finde frem til nødvendige besparelser, uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Og her er det vigtigt at lytte til, hvad institutionerne og skolerne selv kommer med, siger hun.

Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen mener heller ikke, at tiden er inde til at komme med gyldne løfter, men oplyser, at de foreslåede besparelser på børnehaver og skoler fylder meget i byrådsgruppens diskussion i disse dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce