Annoncørbetalt indhold

SPAR-købmand til kamp for lokalsamfundet

PR-foto credit - Købmand Benjamin Rosengren sætter en ære i at give en hånd til lokalsamfundet.Credit: Lasse Olsson

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Meget mere end blot en købmandsbutik. Sådan er virkeligheden for SPAR Munkebo, som på få år er gået fra underskud til overskud. Men for købmand Benjamin Rosengren er det langt fra nok. En hånd til lokalsamfundet er også en del af forretningsplanen.

- Vi tjener ikke penge for pengenes skyld. Selvfølgelig skal vi leve, men vi har ikke noget formål med at opmagasinere en masse penge – vi vil egentlig hellere have dem ud at leve og gøre noget for lokalsamfundet i Munkebo. Det er vores klare vision.

Annonce

Han er en mand, der brænder for sagen. Købmand Benjamin Rosengren, der for fire år siden købte den nedslidte SPAR i bycentret i Munkebo og forvandlede den til en succesforretning. En forretning, der kan bryste sig af at være Munkebos ældste dagligvarebutik i Danmarks ældste bycenter. Faktisk åbnede den første butik i Munkebo Bycenter allerede den 6. januar 1960 og var efter amerikansk forbillede. Her kunne man køre lige til døren i sin bil og gøre alle indkøb ét sted. Sådan er det stadig efter 61 år, og Benjamin Rosengren er opsat på at gøre en ekstra indsats. At gøre en forskel.

- Det er så vigtigt i et samfund som vores, hvor service ikke nødvendigvis er en selvfølge mere. Vi gør det ud fra et menneskeorienteret syn – vi vil gerne tjene penge, men vi vil også gerne være med til at omfavne de mennesker, som måske ikke har ressourcerne selv, påpeger den 30-årige købmand.

Fra hjælp til håndsrækning

Men hvad er det så, SPAR Munkebo gør for at skille sig ud i mængden af dagligvarebutikker og varenumre? Service og sponsorater er de to kodeord, og derfor kalder Benjamin Rosengren også butikken for en full service-forretning. For de er mere end blot en købmandsbutik.

- Vi gør rigtig mange ting udadtil – også ting, der intet har med os at gøre. Kommer du ned med din telefon og ikke kan finde ud af at tanke taletid på den, så gør vi det for dig, og skal du have kørt to kasser øl ud, så klarer vi også den. Det er gedigen service, og det lever vi af, forklarer Benjamin Rosengren, men hjælpen stopper ikke her. Gennem de sidste fire år har SPAR Munkebo også givet en økonomisk håndsrækning til flere i området. Faktisk en håndsrækning af de større. Som købmanden udtrykker det:

- Vi skal tjene penge for at kunne gavne værdige formål i sidste ende.

PR-foto credit - På få år er SPAR Munkebo gået fra underskud til overskud med Benjamin Rosengren ved roret.Credit: Lasse Olsson

Initiativ og investering

Allerede sidste år kom de første penge ud at leve i lokalsamfundet på SPAR Munkebos regning. Først fik Munkebo Boldklub 50.000 kroner fra SPAR Munkebo, og senere på året var det Røde Kors’ tur.

- Røde Kors havde et presset år på julehjælpen, hvor folk søgte som aldrig før, og så faldt det mig naturligt, at vi skulle hjælpe der. Jeg donerede 25.000 kroner, og det var megavigtigt for mig, at pengene skulle gavne lokalsamfundet i Munkebo, fortæller købmanden, som også i år har valgt en superlokal modtager. Munkebo Kulturhus får ligeledes 25.000 kroner, fordi det ifølge Benjamin Rosengren er vigtigt med kulturelle tilbud i Munkebo til alle borgere.

PR-foto credit - 25.000 kroner. Så meget donerer SPAR Munkebo til Munkebo Kulturhus, fordi det ifølge købmanden er vigtigt med kulturelle tilbud i Munkebo til alle borgere.Credit: Lasse Olsson

- Jeg kigger også på, hvor jeg kan gavne bredest muligt, og hvis jeg kan gavne 500 mennesker i stedet for 10, vil jeg hellere det, siger Benjamin Rosengren og slutter:

- Så jeg er med til at få Munkebo til at leve, men det er også en investering i vores fremtid. For der er ikke nogen tvivl om, at jo mere aktiv Munkebo er, jo lettere har vi også ved at overleve som købmandsbutik.

Følg med på Facebook:
https://www.facebook.com/Sparmunkebo

Info:
SPAR Munkebo
Bycentret 208
5330 Munkebo
www.spar.dk/butik/spar-munkebo

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.