Annonce
Kerteminde

Efter en uges kamp har Spar vundet over rotterne: - Det var et angreb, som var umuligt at forudse

Spar i Langegade åbner lørdag morgen klokken 6.30 med musik ved indgangen. Foto: Peter Ammitzbøll
Efter en uges lukning på grund af rotter åbner Spar i Langegade lørdag morgen med musikanter ved indgangen.
Annonce

Kerteminde: - Lige nu er et hold på 15 mand fra et professionelt skadedyrsfirma i gang med at totalt afspritte og desinficere den nederste meter i butikken hele vejen rundt. Og vi har fem meget dygtige lokale håndværkere, der er i gang med at samle butikken igen, for i sådan en jagt, hvor vi skal vinde kampen, der bliver butikken splittet ad, fortæller købmand Søren Lausten Jørgensen, der har haft en særdeles travl uge, efter en medarbejder sidste fredag kort før lukketid så et dyr løbe på gulvet.

- Ti minutter efter jeg fik den melding, ringede jeg til skadedyrscentralen, som kom og arbejdede indtil klokken tre om natten, siger Søren Jørgensen.


- Vi har fanget flere rotter i butikken, og så nytter det ikke at springe over, hvor gærdet er lavest.

Søren Jørgensen


Hvorfor har det taget så lang tid, før end I er klar til at åbne?

- Fordi der er nogle køreplaner for det. Dels skal alle dyr findes, dels skal der være 48 timer uden aktivitet eller fangst i fælderne, og hvor der ikke er nogen spor i det mel, der er drysset ud overalt. Det er et trick, man bruger for at kunne spore, om der er dyr i butikken, forklarer Søren Jørgensen, der kalder skadedyrene i butikken for et angreb fra ukendt kant, som var umuligt at forudse.

- Vi har fanget flere rotter i butikken, og så nytter det ikke at springe over, hvor gærdet er lavest, det skal løses dybt seriøst og professionelt, siger Søren Jørgensen.

Annonce

Reneste kølediske på hele Fyn

Nu er Spar tilgengæld garanteret fri for skadedyr, og medarbejderne har brugt tiden på at gøre rent i butikken hele ugen.

- Når man har en jagt af den her type, så bliver ting skilt ad, og der er støv her der og alle vegne, og butikken skal være pletfri, når vi åbner igen. Og lige nu har vi de reneste kølediske på hele Fyn, konstaterer købmanden.

Og inden længe så lander den største friskvare-bestilling i butikkens historie med leverancer af frugt og grønt, kølevarer, kød og alle friskvarer.

- Qua, at vi har ligget stille i en uge, så er der kommet pletter på champignonerne, og de røde pebre er blevet runkne, så det har vi måttet kassere.

Efter planen åbner Spar lørdag morgen klokken 6.30, og for at fejre den "nye" butik har købmanden allieret sig med lokale musikanter, der vil sprede godt humør ved indgangen.

- Lige nu er vi bare fantastisk glade for, at vi har vundet kampen, og vi nu kan åbne igen, siger Søren Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce