Annonce
Sport

Spansk veteran øjner hævn for sidste års nedtur

Alejandro Valverde er på vej til at køre sig til den podieplacering, han lige akkurat missede sidste år.

Det begynder at ligne noget stort for den spanske veteran Alejandro Valverde, der efter 17. etape er kravlet helt op på tredjepladsen i klassementet.

Movistar-rytteren var længe i top-3 sidste år, men en lille nedtur på de sidste bjergetaper kostede dyrt, og Valverde sluttede lige uden for podiet på fjerdepladsen.

- Der er ikke noget, der er sikkert endnu. Der er godt nok kun tre dage tilbage før Paris, men der er stadig meget cykelløb, der skal køres, siger Alejandro Valverde, der sender en tanke til den hidtidige treer, Tejay van Garderen, der udgik med sygdom på etapen.

- Det var frygteligt at se ham forlade løbet på den måde. Jeg ved, hvordan det føles. Tour de France og cykelsporten er så hård. Sidste år missede jeg lige akkurat podiet efter en hård sidste uge, så jeg har selv oplevet skyggesiden, siger Valverde.

Den 35-årige spanier har haft en stor sæson, der har budt på sejre i Liege-Bastogne-Liege, Fleche Wallonne og det spanske mesterskab.

Nu er han på vej mod en ny triumf, som det vil være at besætte sejrspodiet i Paris på søndag sammen med holdkammeraten Nairo Quintana, der aktuelt er nummer to.

- Jeg har en rigtig god følelse, og jeg arbejder hårdt for Quintana og forsøger at skabe nogle huller. Men Chris Froome er virkelig stærk, og det er svært at slå ham, lyder det fra Valverde.

Der er en ny chance på torsdagens 18. etape, der er en 186,5 kilometer lang tur over en række mindre bjergtoppe, inden feltet rammer næstsidste stigning, Col du Glandon, som er uden for kategori.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce