Annonce
Sport

Spanien booker EM-billetter med sen udligning i Stockholm

Jessica Gow/Ritzau Scanpix
Spanien er klar til næste års EM-slutrunde, efter at det tirsdag blev 1-1 ude mod Sverige.

Sverige var på vej mod et kæmpe resultat, da Spanien tirsdag gæstede Friends Arena i Stockholm.

Svenskerne var foran 1-0, da stadionuret rundede 90 minutter, men med en udligning i overtiden sikrede Spanien et enkelt point og dermed også billet til næste års EM-slutrunde.

Det er endnu uvist, om spanierne går videre som nummer et i gruppe F, men sydeuropæerne, der har 20 point, er sikre på som minimum at slutte som nummer to efter tirsdagens resultat.

Sverige indtager andenpladsen med 15 point, men Rumænien på tredjepladsen er kun et point efter med to kampe tilbage.

Svenskerne kan takke Alexander Sørloth for, at Rumænien ikke overtog andenpladsen tirsdag.

Den tidligere FC Midtjylland-bomber sørgede nemlig for pointdeling mellem Norge og Rumænien, da han - ligesom det skete i kampen mellem Sverige og Spanien - udlignede til 1-1 i overtiden.

Selv om Spanien på papiret stillede op med et mere profileret hold i tirsdagens opgør, så lagde svenskerne sig ikke ned.

Første halvleg var trods overvejende spansk boldbesiddelse ganske jævnbyrdig, og begge hold fik spillet sig til chancer foran mål. Det lykkedes dog ikke at få bolden i mål, og så sluttede første halvleg, som den startede.

Svenskerne kom ud til anden halvleg med masser af optimisme, og efter små fem minutter var der så gevinst.

Efter to fremragende redninger af David De Gea måtte Manchester United-målmanden give fortabt, og så kunne Marcus Berg heade bolden i et tomt mål, hvilket fik jublen til at bryde ud i den svenske hovedstad.

Det fik spanierne til at satse mere fremad. Et enkelt mål ville sende De Gea og co. til EM.

Det blev da også til flere gode muligheder, men Robin Olsen i målet syntes umulig at passere.

I overtiden lykkedes det dog, da Rodrigo efter et hjørnespark vinklede bolden i kassen og sendte Spanien til EM.

I gruppe J tog Italien, der allerede inden kampen var kvalificeret til EM, en storsejr, da Liechtenstein blev slået med 5-0. I samme gruppe sendte Teemu Pukki tidligere tirsdag Finland på EM-kurs, da han scorede to mål i finnernes 3-0-sejr over Armenien.

Sejren efterlader Finland, der ligger nummer to, med fem point ned til netop Armenien med to kampe tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce