Annonce
Assens

Spaden snart i: Kirkepark med regnvandsbassin

Det er her i dette grønne område midt i Glamsbjerg by, at Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet vil etablere en grøn oase med navnet Kirkeparken. Foto: Peter Leth-Larsen

Arbejdet med Glamsbjergs nye park, Kirkeparken, skrider fremad, og Assens Forsyning er med på at bruge søen som regnvandsbassin. Folkene bag parkprojektet håber at kunne påbegynde etableringen i foråret.

Glamsbjerg: Endnu er der ikke gravet jord ud, og de store træer, som skal fældes, står der stadig.

Men det betyder ikke, at der ikke er sket noget i forhold til etableringen af den park med navnet Kirkeparken, som Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet vil lave på det grønne område lige ved siden af Glamsbjerg Kirke.

For der arbejdes nemlig med parkprojektet på de indre linjer, fortæller Bent Schmidt, der er formand for Foreningen Glamsbjerg og også er med i Lions Club Glamsbjerg.

- Jeg er meget tilfreds med den udvikling, der er i gang, siger Bent Schmidt og kan fortælle om møder med Assens Kommune, Assens Forsyning og rådgivningsfirmaet Niras.

Der er nemlig en mindre sø på det 4700 kvadratmeter store grønne område, som skal udgøre parken. Det var fra starten tanken, at søen skulle bruges som regnvandsbassin for forsyningen.

Ifølge Bent Schmidt er der fra forsyningen opbakning til den idé, og derfor er parkprojektets tegninger af søen blevet ændret lidt.

- Vi har tegnet nu, og det er ikke store ændringer, der er sket, men søen har fået en lidt mere rund og amamøbe-agtig form end først. Det har noget at gøre med, hvordan vandet løber af og løber i.

Annonce

Kirkeparken

Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet samarbejder med Assens Kommune om at etablere Kirkeparken i Glamsbjerg. Den skal ligge på et 4700 kvadratmeter stort areal midt i Glamsbjerg ved siden af kirken.Assens Kommune ejer jorden, hvor der også er en sø, som skal bruges som regnvandsbassin.

I parken skal der være brede stier og små naturlige rum, hvor man kan sidde i ro og fordybe sig. Der skal også være en amfiscene.

Det koster ca. 750.000 kr. at anlægge. De 160.000 er skaffet af de fire parter. Fonde skal bidrage med resten.

Bred søbred

Folkene bag Kirkeparken har også loddet stemningen hos Danmarks Naturfredningsforening i forhold til opbygningen af parken og søen, og herfra lyder der ifølge Bent Schmidt også positive toner.

- De er optagede af - som vi naturligvis også er - at søen bliver sund, så dyr og planter kan være i den. Det drejer sig også om, at den bræmme, som skal være rundt om søen, får den rigtige form. Den skal have en bredde på fem meter, og så hæver man den en meter, så det bliver en bred søbred, der kommer.

- Det gør man, fordi man skal kunne øge vandstanden 60-100 centimeter, når der kraftige regnskyl, forklarer Bent Schmidt og fortæller videre, at der er en række andre tekniske og logistiske ting, som skal afklares.

Det gælder eksempelvis, hvor de brede stier kan laves, i hvilket område der må arbejdes under etableringen, og at sikre at regnvandet, der bliver ledt ind, er renset for urenheder, inden det kommer i søen.

Færdig før sognehuset

Kirkeparken kommer til at ligge på et område, hvor kirken er nabo på den ene side, og hvor Poul Mose Parken er nabo på en anden side. Samtidig er der givet grønt lys til, at der opføres et sognehus på et stykke græs, som adskilles fra parkområdet med buske og træer.

Derfor er det planen, at Kirkeparken bliver etableret i løbet af foråret og sommeren, så den er færdig til efteråret.

- Det er mit håb. For det skal helst være sådan, at vi er færdige med parken, inden de begynder at lave sognehuset. Det vil være tudetosset ikke at få lavet alt jordarbejdet og få den etableret, inden de begynder at grave op der. Alt, hvad vi skal have i forhold til at fælde de store træer, skal helst ske, inden de begynder at grave huller op i den anden ende, siger Bent Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce