Annonce
Kerteminde

Spaden i jorden til nyt børnehus i Marslev

Der er 1. spadestik til Marslevs nye børnehus på mandag den 22. januar. Tegning: OBH-gruppen

Marslev: Lige som meteorologerne begynder at true med rigtig vinter og sne og storm, går arbejdet med et bygge et nyt børnehus i Marslev i gang.

På mandag den 22. januar er der første spadestik til den 420 kvadratmeter store børnehave, der bygges som en arm på den bageste ende af skolen.

Det nye børnehus bliver udstyret med to grupperum, der får hver sin indgang og toilet. Vel at mærke indgange på bagsiden af børnehaven ud mod den indhegnede legeplads.

- Det er praktisk med indgang og toilet fra legepladsen, så børnene ikke behøver ind gennem grupperummet, når de er ude og lege, men lige skal ind og tisse, forklarer leder af børnehaven, Jytte Mehr.

På forsiden af børnehaven bliver en knaldorange hovedindgang, men det er altså ikke meningen, at den skal bruges om morgenen. Det skal til gengæld de to vinkevinduer på forsiden - ud mod p-pladsen - hvorfra børnene kan give forældrene et sidste farvel-vink.

Børnehaven forventes at stå klar til indvielse til december. (ström)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce