Annonce
Erhverv

SP Group vil splitte sin aktie i fem

Frank Gad har gennem de senere år stået i spidsen for SP Group med hovedkvarter i Søndersø med stor succes. Aktien foreslåes nu splittet for at skabe større omsætning i den. Det sker efter rekordåret 2017. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Plastkoncernen SP Group vil gennemføre et aktiesplit i forholdet én til fem.

Det oplyser selskabet i indkaldelsen til sin generalforsamling, hvor et rekordregnskab for 2017 med et overskud på 176 millioner kroner vil blive præsenteret.

SP Group begrunder forslaget med, at det vil styrke likviditeten i aktien. Hvis forslaget bliver gennemført, vil hver aktionær dermed få fem aktier for hver én, de havde tidligere. Aktien lukkede onsdag i kurs 1025, og med den kurs vil en aktie koste 205 kr. efter splittet.

Forslaget skal vedtages af SP Groups aktionærer på generalforsamlingen, der løber af stablen torsdag den 26. april i Langeskov.

Annonce

Steget 4000 pct. på ni år

SP Groups aktie er siden bunden i 2009 steget mere end 4000 procent. Alene det seneste år er kursen steget godt 40 procent. Aktien steg meget kraftigt i foråret 2017 og nåede over kurs 1200 i juni sidste år. Den er faldt lidt ned igen og er siden da svinget mellem 1000 og 1200.

Fremgangen på alle felter, både i omsætning og overskud, betyder, at Nasdaq-børsen i København har flyttet SP Group fra gruppen Small Cap til Mid Cap.

SP Groups hovedkvarter ligger på Snavevej i Søndersø, og selskabet har Frank Gad som direktør og medejer gennem sit selskab Gadplast ApS. Hovedaktionær er emballage-virksomheden Schur International A/S med hovedsæde i Horsens.

På Fyn har SP Group blandt andet produktion i Langeskov (Medicopack) og i Nørre Aaby (MM Composite). I alt havde koncernen i gennemsnit 1852 ansatte i 11 lande, langt den største del af produktionen ligger i udlandet. Omsætningen var i 2017 på knap to milliarder kroner, hvoraf 60 procent går til eksport.

/ritzau/FINANS og vol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce