Annonce
Erhverv

SP Group vil splitte sin aktie i fem

Frank Gad har gennem de senere år stået i spidsen for SP Group med hovedkvarter i Søndersø med stor succes. Aktien foreslåes nu splittet for at skabe større omsætning i den. Det sker efter rekordåret 2017. Arkivfoto: Kim Rune

Plastkoncernen SP Group vil gennemføre et aktiesplit i forholdet én til fem.

Det oplyser selskabet i indkaldelsen til sin generalforsamling, hvor et rekordregnskab for 2017 med et overskud på 176 millioner kroner vil blive præsenteret.

SP Group begrunder forslaget med, at det vil styrke likviditeten i aktien. Hvis forslaget bliver gennemført, vil hver aktionær dermed få fem aktier for hver én, de havde tidligere. Aktien lukkede onsdag i kurs 1025, og med den kurs vil en aktie koste 205 kr. efter splittet.

Forslaget skal vedtages af SP Groups aktionærer på generalforsamlingen, der løber af stablen torsdag den 26. april i Langeskov.

Annonce

Steget 4000 pct. på ni år

SP Groups aktie er siden bunden i 2009 steget mere end 4000 procent. Alene det seneste år er kursen steget godt 40 procent. Aktien steg meget kraftigt i foråret 2017 og nåede over kurs 1200 i juni sidste år. Den er faldt lidt ned igen og er siden da svinget mellem 1000 og 1200.

Fremgangen på alle felter, både i omsætning og overskud, betyder, at Nasdaq-børsen i København har flyttet SP Group fra gruppen Small Cap til Mid Cap.

SP Groups hovedkvarter ligger på Snavevej i Søndersø, og selskabet har Frank Gad som direktør og medejer gennem sit selskab Gadplast ApS. Hovedaktionær er emballage-virksomheden Schur International A/S med hovedsæde i Horsens.

På Fyn har SP Group blandt andet produktion i Langeskov (Medicopack) og i Nørre Aaby (MM Composite). I alt havde koncernen i gennemsnit 1852 ansatte i 11 lande, langt den største del af produktionen ligger i udlandet. Omsætningen var i 2017 på knap to milliarder kroner, hvoraf 60 procent går til eksport.

/ritzau/FINANS og vol.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce