Annonce
Erhverv

SP Group vil splitte sin aktie i fem

Frank Gad har gennem de senere år stået i spidsen for SP Group med hovedkvarter i Søndersø med stor succes. Aktien foreslåes nu splittet for at skabe større omsætning i den. Det sker efter rekordåret 2017. Arkivfoto: Kim Rune

Plastkoncernen SP Group vil gennemføre et aktiesplit i forholdet én til fem.

Det oplyser selskabet i indkaldelsen til sin generalforsamling, hvor et rekordregnskab for 2017 med et overskud på 176 millioner kroner vil blive præsenteret.

SP Group begrunder forslaget med, at det vil styrke likviditeten i aktien. Hvis forslaget bliver gennemført, vil hver aktionær dermed få fem aktier for hver én, de havde tidligere. Aktien lukkede onsdag i kurs 1025, og med den kurs vil en aktie koste 205 kr. efter splittet.

Forslaget skal vedtages af SP Groups aktionærer på generalforsamlingen, der løber af stablen torsdag den 26. april i Langeskov.

Annonce

Steget 4000 pct. på ni år

SP Groups aktie er siden bunden i 2009 steget mere end 4000 procent. Alene det seneste år er kursen steget godt 40 procent. Aktien steg meget kraftigt i foråret 2017 og nåede over kurs 1200 i juni sidste år. Den er faldt lidt ned igen og er siden da svinget mellem 1000 og 1200.

Fremgangen på alle felter, både i omsætning og overskud, betyder, at Nasdaq-børsen i København har flyttet SP Group fra gruppen Small Cap til Mid Cap.

SP Groups hovedkvarter ligger på Snavevej i Søndersø, og selskabet har Frank Gad som direktør og medejer gennem sit selskab Gadplast ApS. Hovedaktionær er emballage-virksomheden Schur International A/S med hovedsæde i Horsens.

På Fyn har SP Group blandt andet produktion i Langeskov (Medicopack) og i Nørre Aaby (MM Composite). I alt havde koncernen i gennemsnit 1852 ansatte i 11 lande, langt den største del af produktionen ligger i udlandet. Omsætningen var i 2017 på knap to milliarder kroner, hvoraf 60 procent går til eksport.

/ritzau/FINANS og vol.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce