Annonce
OB

Spørg Thomas Helveg i podcasten Abildtrup & Rasmussen

Thomas Helveg, da han var allerbedst i den hvide AC Milan-udebanetrøje. Han stopper her AS Roma's legende Francesco Totti i den italienske pokalfinale på det olympiske stadion i Rom i maj 2003. Foto: Giampiero Sposito/Reuters
Han er en af OB's allerstørste legender og er som snart 50-årig stadig dybt involveret i fodbolden.

FODBOLD: Det er et af fynsk fodbolds helt store navne, som onsdag optræder i podcasten Abildtrup&Rasmussen.

Thomas Helveg fylder i den kommende sommer 50 år, men er stadig stærkt forbundet med den sport, der banede vejen for store internationale eventyr og 108 A-landskampe, som ingen anden fynbo har opnået i antal, selv om Christian Eriksen måske overhaler Helveg allerede i år.

Helveg er assistent for U19-landsholdet under træner Jens Olsen og skulle have været med til U19-EM-slutrunden i Rumænien til sommer.

Det taler vi med ham om i podcasten men også om de specielle forhold det er at være udlandsprofessionel i klubber som AC Milan og Inter, hvor Christian Eriksen spiller. Thomas Helveg har spillet for begge klubber og ved, hvad der kan være af udfordringer for udlændinge, hvis de ikke viser mod og mandshjerte på banen.

Thomas Helveg var i sin karriere i stand til at løbe solen sort og var stort set aldrig skadet, og det gjorde ham til fast bestanddel af holdet i flere år både hos Udinese, AC Milan og i lidt mindre grad i Inter.

Inden han vendte hjem til Odense gik turen via Norwich og Borussia Mönchengladbach.

Helveg var draget til Udinese med sin kone Nicoline i 1994 fra et OB-hold, der også måtte afgive profiler som Brian Steen Nielsen og Allan Nielsen. Så han var ikke at være med i miraklet i Madrid i december 1994 men nåede til gengæld at vinde Champions League med AC Milan.

Det var en stor dag for de fleste OB-fans, da han i januar 2007 blev præsenteret som ny spiller i Ådalen sammen med serberen Srdjan Radonjic og Jonas Troest. Selv om Helveg var plaget af en del skader i sin sidste aktive tid, så bragte han større glæde end de to andre køb.

Den 10. december 2010 spillede han i snevejr sin afskedskamp på Odense Stadion. OB førte 6-0, da træner Henrik Clausen fik AaB's accept til at lade Helveg forlade banen et par minutter før tid for at få sin hyldest fra folket, selv om OB havde brugt alle sine udskiftninger.

Annonce

Assistent for Clausen

Senere blev han assistent-træner for både Henrik Clausen og Troels Bech.

- OB er min klub, og det har været utrolig spændende at være med. Nu har jeg imidlertid brug for en pause, hvor jeg kan puste ud, mens jeg overvejer, hvad fremtiden skal bringe, sagde Thomas Helveg til OB's hjemmeside i juni 2013.

I mellemtiden har Helveg prioriteret motionscykling meget højt og hans evigt høje konditionstal har vist sig at være imponerende også i den disciplin. Og han var sågar en kort overgang bestyrelsesmedlem i Roskilde Boldklub, hvor hans tidligere holdkammerat Anders Møller Christensen også spillede.

Helveg nåede at få to kampe i 1989 som meget ung på holdet, der fortsat er OB's seneste mesterskabshold.

Lyttere og læsere kan stille spørgsmål til Helveg på mail sporten@sportfyn.dk eller på Facebooksiderne "Sport Fyn" eller "Alt om OB". Det kan også ske på Sport Fyns twitterkonti eller sportsredaktør Leif Rasmussens twitterkonto.

Denne gang er der igen et par præmier på spil blandt dem, der stiller spørgsmål til podcasten. Man kan vinde OB's udebanetrøje, der i øvrigt ligner Inters på en prik og bogen "Miraklet i Madrid". De to præmier sendes til de to, der er heldige ved lodtrækningen.

Podcasten vil blive offentliggjort i løbet af onsdagen inden OB's kamp i Haderslev mod Sønderjyske torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce