Annonce
Nyborg

Spørg om Nyborg Slot og få svar

Museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen er sammen med borgmester Kenneth Muhs (V) klar til at svare på spørgsmål om Nyborg Slot-projektet i forbindelse med et virtuelt læsermøde den 25. marts. Foto: Anette Hyllested

Nyborg: Der er meget, man kan spørge om, når det gælder Nyborg Slot.

Og torsdag den 25. marts er Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og museumsinspektør og leder af Nyborg Slot, Mette Ladegaard Thøgersen klar til at svare på et virtuelt lædsermøde arrangeret af Fyens Stiftstidende.

Efter ti års forarbejde med et bygge- og formidlingsprojekt med en helt ny fløj, en ringmur og et udsigtstårn på slotsholmen i Nyborg, sagde Miljø- og Fødevareklagenævnet den 17. december sidste år nej til at give projektet en dispensation fra museumsloven.

Så hvad nu, Nyborg?

Kulturministeren og flere partier i Folketinget er klar til at komme byen til undsætning med en plan, der på trods af klagenævnets nej skal sikre en gennemførelse af det nationale projekt med formidling af slottets historie som rigets centrum og hjerte i middelalderen.

Men hvad er det egentlig, Østfyns Museer har tænkt sig med kongeborgen Nyborg Slot? Og hvorfor er det så vigtig for kommunen og dens borgere at få projektet på benene igen?

Det kan du spørge borgmesteren og museumsinspektøren om den 25. marts, hvor Fyens Stiftstidende har sat dem virtuelt stævne fra klokken 19 til 20.

Du kan allerede nu sende dit spørgsmål om Nyborg Slot til caol@fyens.dk. Og på selve dagen kan du være med og stille spørgsmål på Fyens Stiftstidendes facebookside "Vores Nyborg".

Vi glæder os til at møde dig på skærmen og vil gøre vores bedste for at skaffe dig svar på dine spørgsmål om Nyborg Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce