Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Vinylpleje til klistret gummi

Annonce

Kjeld Bjerre

Måske en løsning på problemet (med klæbrig gummi - red.). Jeg havde problemet på min sejlerkikkert. Jeg blev nysgerrig, da du skrev om WD 40 - så jeg sprøjter WD 40 på, og resultatet udebliver. Prøver så med benzin - også uden resultat.

Havde købt motorrens - 1 liter Optimize fra T. Hansen, som jeg har brugt til cykelkæde - sprøjt på og skyl af med vand. Måske dur det, tænkte jeg og sprøjtede det på kikkerten - skyllede af med vand og lod kikkerten tørre - så på med Sonax vinylpleje og polere efter. Så var det klæbrige smat væk.

Hilsen

Poul Hyldig, Thisted

Annonce

Hej Poul

Vi kan hermed konstatere, at der er ganske mange midler, som kan opløse og fjerne det klistrede stads, som nogle gange trænger ud på overfladen af diverse gummibelægninger.

Og efterbehandlingen med vinylpleje harmonerer ganske godt med det, vi hidtil har fundet ud af: Vinyl-pleje er typisk en form for polymer - en slags flydende plastic (akryl). Det er vandbaseret og bruges til alle mulige overfladebehandlinger - det erstatter langt hen ad vejen voks til polering af diverse overflader.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce