Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Nye og gamle knive på robotklipper

Så kan det ikke blive ret meget mere nuttet: Et bot-hus med stork!

Hej Kjeld

Spånbegrænseren behøver man ikke at afmontere, hvis man bruger de ”gamle” knive.

Der er tre huller i spånbegrænseren, hvorigennem man kan skrue af/på og så isætte nye knive.

De nye med to knive har jeg ikke hørt om før; men man bliver jo mere klog uge for uge, når man læser dine indlæg. Hvad skulle man også lave i en våd, kold, trist corona-vinter?

O.k., man kunne lave en garage til robotten ”Holger”, som min hedder, og så gjorde man det.

Venlig hilsen

Finn Hartvig

Annonce

Hej Finn

Det med ”spånbegrænseren” er måske volapyk for de læsere, som ikke lige fanger fidusen.

Lad mig forklare: Under en robotklipper gemmer sig to skiver med et mellemrum på blot en halv centimeter. Den nederste skive af metal er den, man umiddelbart får øje på - den dækker for skiven ovenover, som knivene er monteret i kanten af.

Skiven med knivene drives rundt af motoren - skiven af metal er monteret i et kugleleje, så den står i princippet stille, uanset at den anden skive drejer rundt.

Derved mindskes risikoen for at komme til skade, hvis man stikker fingrene derind - og den virker på sin vis som en slags spånbegrænser.

Da jeg i sidste uge viste, hvordan man skifter knivene, tog jeg først skiven af metal (altså spånbegrænseren) af - det kunne man se på billederne, og det kunne forlede svage sjæle til at tro, at ”det er sådan man gør”. Men det er ikke tilfældet - der er nemlig, som du rigtigt gør opmærksom på, tre huller i skiven af metal, som giver adgang til de skruer, som holder knivene.

Når jeg tog metalskiven af, var det, fordi jeg samtidigt skiftede den lille konsol med lejerne til metalskiven - og når den alligevel af afmonteret, kunne jeg tage et foto, som bedre viser, hvordan knivene sidder.

Den nye slags knive (med skær i begge ender og aflangt hul til skruen) monteres på akkurat samme måde som den gamle type - de er bare smartere, fordi de har fire skarpe hjørner i stedet for to. Og det er i sandhed smart, fordi det rent logisk giver dobbelt så lang levetid.

At de så også koster det dobbelte gør bare fidusen endnu smartere - ikke for dig og mig, men for fabrikanten - ingen kan nemlig bilde mig ind, at de koster mere at lave, bare fordi faconen har en lidt anden lyd. Vi vil snydes, og det bliver vi så.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce