Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Et godt middel til afkalkning af stålbakke?

Prøv med en eller anden form for kalkfjerner. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Hej

Jeg har hørt, at jeg igennem gennem Kjeld Bjerre kan finde et middel til afkalkning af min fine stålbakke?

Har forsøgt at google problemet, men uden resultat. Er jeg helt ”i skoven”?

Venlig hilsen

Synøve Petersen

Annonce

Hej Synøve

Nej, du er hverken helt i skoven eller hegnet! Men du fortæller ikke, hvilken type stålbakke det handler om - jeg går du ud fra, at det drejer sig om en bakke af rustfrit stål, som af en eller anden grund er kalket til.

Der findes mange midler til afkalkning - til kaffemaskiner, opvaskemaskiner, brusebad, vandhaner og så videre - og de roser sig alle af at være helt specielt fantastiske til netop dette eller hint. Og det er stort set alt sammen noget snik-snak. Realiteten er, at praktisk taget alle kalk-midler er syre - det kan være den ene eller den anden syre, og den kan være svagere eller kraftigere, men syre er det ikke desto mindre.

Og det lyder måske farligt, men er det ikke nødvendigvis, hvis vi holder os til de svage syrer - ganske almindelig eddike er således en udmærket kalkfjerner, fordi det er en svag syre. Hvis du har brug for lidt mere krudt, kan du købe en flaske eddikesyre - altså ikke eddike, men eddikesyre. Det er også ganske ufarligt, men noget kraftigere.

Du kan også købe en af de utallige ”kalkfjernere”, du finder i ethvert supermarked til alskens formål. Rustfrit stål af nogenlunde lødighed kan tåle ethvert af de nævnte produkter.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce