Annonce
Assens

Spærret inde af flammer: Brand tvang Nicolai til at kaste sin treårige datter ud ad vinduet

Nicolai Himmelstrup måtte onsdag aften springe ud af vinduet fra 2. sal sammen med sin datter Silja på tre år, idet opgangen til deres lejlighed i Aarup stod i brand. Her er de sammen med Siljas mor, hans kone Kamilla Greve, der ikke var hjemme under branden. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
En kraftig brand i en etagebygning i Aarup onsdag aften tvang Nicolai Himmelstrup og hans treårige datter Silja til at springe ud ad et vindue på anden sal. Her blev de grebet af naboer, der reddede dem, før beredskabet nåede frem.

Aarup: Da Nicolai Himmelstrup kom hjem med sin treårige datter Silja onsdag eftermiddag, lod han ved et uheld sin telefon ligge i bilen.

Ved 18-tiden gik det op for ham, at han havde glemt den og måtte ned for at hente den. Men det kunne han ikke komme til. På vej ud ad hoveddøren så han pludselig, at trappeopgangen i etageejendommen på Stationsvej stod i flammer.

- Jeg kunne ikke se, hvor galt det var, bare at der var helt orange nede i opgangen, fortæller han.

Med mobiltelefonen på den anden side af flammerne kunne han heller ikke ringe 112. Derfor var hans eneste mulighed at forsøge at råbe naboer eller forbipasserende op gennem et af vinduerne i lejligheden på anden sal.

- Det var surrealistisk at vide, at den eneste udvej var ned ad trappen, som vi ikke kunne komme ned ad, siger Nicolai Himmelstrup.

Hans første og eneste tanke var, at han var nødt til at springe ud ad samme vindue, som han havde råbt om hjælp fra. Heldigvis var en håndfuld naboer kommet til i mellemtiden, og mens én havde ringet efter politi og brandfolk, havde en anden samlet puder og tæpper, som den 28-årige far og hans datter kunne springe ned på.

Annonce

Ventede ikke på beredskabet

Ifølge oplysninger fra Beredskab Fyn gik der fem minutter, fra alarmen gik, til der var en brandbil på stedet. Herefter gik der yderligere fem minutter, til en patruljevogn fulgte trop. Men det overvejede hverken Nicolai Himmelstrup eller naboerne at vente på, idet branden udviklede sig hastigt.

Derfor valgte han med det samme at få samlet mod til at kaste Silja fra vinduet og ned på det tæppe, som naboerne holdt udstrakt hen over puderne.

- Det var helt vildt. Hun blev ved med at skrige "nej" og så helt vild ud i hovedet, da jeg slap hende. Men der var ikke andet at gøre, siger Nicolai Himmelstrup.

Han fortæller, at det først senere gik op for ham, at det var hele 7,5 meter, han og Silja endte med at springe.

- Deroppe fra så det slet ikke så langt ud, som det gør nede fra. Det var først, da vi kom tilbage i dag, at jeg tænkte "hold da op, der er langt derop", siger Nicolai Himmelstrup.

Både han og datteren slap dog fra springet uden alvorlige skrammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce