Annonce
Faaborg-Midtfyn

Spænding i idrætslivet: Ny uforudsigelig sæson med corona som modspiller forude

I den nye sæson vil landets mange amatørfodboldspillere igen kunne dyste mod hinanden, som det gennem mange sæsoner har fundet sted her på Krogsbølle Stadion. Arkivfoto: Arne Rasmussen
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Der sparkes, kastes og dystes igen i mange idrætsforeninger, mens sæsonen for andre er lige på trapperne.

Men hvordan idrætsforeningerne i Faaborg-Midtfyn er kommet ud på den anden side af coronanedlukningen er endnu uklart, da mange foreninger står på kanten af en opstart, fortæller Iben Bech, formand for Folkeoplysningsudvalget i Faaborg-Midtfyn.

-Det er én ting. Noget andet er, at mange spændt venter på, hvad retningslinjerne bliver fra sundhedsministeriet, siger hun.

Desuden peger Iben Bech på, at mange foreninger spændt afventer, hvor mange der betaler kontigent til den nye sæson. Desuden frygter hun, at coronavirussen fortsat kan skabe udfordringer.

-Helt for min egen regning tror jeg, at det her kan have vide konsekvenser. Desværre tror jeg, at det kan komme til at strække sig til en årerække eller i hvert til en længere periode, hvor vi er nødt til at retænke virkeligheden.

Avisen har talt med fire idrætsforeninger, der er blevet påvirket af den særlige situation på helt forskellig vis.

1 Ringe Svømmeklub

Ringe Svømmeklub, hvor Troels Stubager er formand, har konkurrencesvømmere, der er blandt de bedste i landet i deres årgang. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Da Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af Danmark ned 11. marts på grund af corona, sluttede sæsonen for Ringe Svømmeklub.

Det fortæller klubbens formand, Troels Stubager.

- Vi har måttet aflyse alt og har ikke set medlemmerne siden. Nu starter vi 1. september, og der håber vi, at rigtig meget kan blive som tidligere, siger han.

Ringe Svømmeklub har en lang række hold lige fra babysvømning til konkurrencesvømning og for folk på alle niveauer, ligesom der er forskellige motionshold og yogahold.

Frem mod den nye sæson følger klubben spændt retningslinjerne i forbindelse med corona, hvor især afstandskravet har betydning.

- Mange af vores hold organiserer vi på svømmebaner, hvor de svømmer frem og tilbage, og når sådan en bane er to meter bred, kan det knibe med at holde de to meters afstand, men det kan gå med de én meter, siger formanden.

I seneste sæson havde Ringe Svømmeklub 1400 medlemmer. Søndag den 9. august begynder tilmeldingen til den nye sæson, og Troels Stubager er meget spændt på næste sæsons medlemstal.

- Man ved ikke, om der er en frygt i befolkningen for at komme ud i det offentlige, hvilket vi og andre foreninger risikerer at opleve. Men vi mener, at man trygt kan komme i svømmehallen og være medlem hos os, understreger han.

Ringes svømmehal, hvor svømmeklubben holder til, er for længst genåbnet og bliver blandt andet benyttet af klubbens konkurrencesvømmere, der under nedlukningen svømmede i en sø iført våddrager for at holde formen ved lige.

2 Årslev Boldklub

Aarslev Boldklub er tidligere kåret som årets børneklub i Danmark. Arkivfoto: Kim Rune

Coronakrisen har også været en stor udfordring for fodboldklubben Årslev Boldklub, der har mistet en væsentlig indtægt, fortæller formand, Lars Bo Nielsen.

- Vi har eksempelvis måttet aflyse et stort stævne ved navn Øens Hold, som plejede at give et pænt beløb til klubkassen og vores drift. Vi har søgt fonde om godtgørelse for tabt fortjeneste og har fået lidt ud af det, men ikke nok til at dække den mangel på indtægt. Vi har også fået lidt lønkompensation for vores klubhusbestyrer, som er klubbens eneste lønnede medarbejder, siger Lars Bo Nielsen.

Klubben har mere end 500 medlemmer og tilbyder både drenge- og pigehold. Først blev alle hold aflyst, efterfølgende fik fodboldklubber rundt om i landet lov at genoptage træningen under forudsætning af, at de overholdt en lang række corona-restriktioner.

Derfor har det været nødvendigt for klubben løbende at være i kontakt med medlemmerne.

-Man kan ikke overkommunikere i sådan en situation. På trods af vores grundige kommunikation, har vi kunnet konstatere, at folk ikke har vidst nok og henvendt sig på Facebook med spørgsmål. Det er også fordi, vi i dag er vant til at blive bombarderet med nyt og ikke selv går ind og opsøger det på hjemmesider og lignende, men i stedet forventer at der kommer en notifikation på Facebook. Det har lært os, at vi skal kommunikere via alle kanaler hele tiden, siger Lars Bo Nielsen.

Her ved månedskiftet sendte klubben kontigentopkrævninger ud. Det er endnu ikke opgjort, hvor mange der har tilmeldt sig den nye sæson, men formanden frygter ikke et voldsomt frafald.

3 Faaborg ØH

Faaborg ØH formåede at lande seneste regnskab med et plus. Frem mod den nye sæson har foreningen tilmed oplevet en stigning i antal medlemmer. Arkivfoto: Torsten Cilleborg

Hos håndboldklubben Faaborg ØH sluttede sæsonen også for dens 340 medlemmer midt i marts. Det betød, at klubbens bedste herrehold ikke fik lov at kæmpe med om oprykning til 2. division, ligesom at de mange pige- og drengehold måtte lægge harpiksen på hylden for en stund.

Det sportslige var én ting, men en endnu større bekymring var økonomien, fortæller formand i Faaborg ØH, Jens Blom Nielsen.

- Da vi lukkede om onsdagen, havde vi er karneval arrangeret til om lørdagen, vi havde Øster Hæsinge Håndboldstævne for seniorhold, plus vores normale tjans til dyrskuet i Odense, der altsammen blev aflyst. Allerede der kunne jeg se, at vi manglede 160.000 kroner, siger Jens Blom Nielsen.

Takket være solgte støttebeviser, tilbud fra trænere om et lavere honorar og en række andre håndsrækninger, formåede klubben at aflevere et positivt regnskab 1. juli. Samtidig har man beholdt medlemmerne og mere end det.

-Der var ingen, der meldte sig ud. Og når vi gør status på den nye sæson, der er begyndt for seniorholdene og så småt også starter nu for ungdomsholdene, ser vi ud til at blive flere spillere i den kommende sæson. Vi ser ud til at stige med 20-25 medlemmer, siger Jens Blom Nielsen.

Selvom han kan ærgre sig over, at de forskellige hold ikke kunne afslutte sæsonen, pointerer han, at det er endnu vigtigere, at klubben fortsat har en sund økonomi.

4 Faaborg Golfklub

Formand i Faaborg Golfklub Jørgen Bremholm kan glæde sig over, at der denne sommer er flere, som har fået øjnene op for at prøve sig af på en golfbane. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Da Danmark sidst på foråret begyndte at genåbne efter coronaens første bølge fik landets golfspillere lov at vende tilbage på banerne relativt hurtigt. I første ombæring måtte golfere gå banen rundt to og to. Noget tid senere blev der åbnet for, at fire måtte spille sammen, og derfra begyndte golfspillerne for alvor at vende tilbage, fortæller Jørgen Bremholm, formand for Faaborg Golfklub.

- Derfra er det gået slag i slag i takt med, at der er blevet åbnet for yderligere aktiviteter. Hen over sommeren er det gået rigtig godt, og vi har haft mange gæster. Jeg tror, vi skal tilbage til 2011-2012 før vi har haft flere gæster på en juli, end vi har i år. Og det ser godt ud i august også, melder formanden.

I juli i år var der 900 betalende gæster på banen. Derudover har klubbens 587 medlemmer kunne gøre brug af banen, og der er desuden 70-75 nye, som er påbegyndt et golfkørekort.

Hvert år har golfklubben en arbejdsdag i april, hvor mere end 100 medlemmer plejer at klargøre og ordne en masse praktiske ting frem mod den nye sæson. I år valgte klubben som noget nyt at inddele folk i en række mindre grupper, hvilket har kastet noget positivt af sig, fortæller Jørgen Bremholm.

- Nogle enkelte af de arbejdende grupper kommer til at gøre det fast, da de hygger sig med det.

Han ser positivt på fremtiden og håber, at de mange nye spillere denne sommer vil fortsætte og vende tilbage i de kommende år.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce