Annonce
Kultur

Spændende, men også lang tur i helikopteren

Annonce

Indimellem betaler det sig at tænke stort, som det gjorde for forbryderne, der 23. september 2009 i en forstad til Stockholm lænsede værdihåndteringen hos firmaet G4S for godt 39 millioner kroner.

Et i sig selv sjældent stort beløb i den svenske "brot"-historie, men udførelsen var som taget ud af et tegneserieunivers. Forbryderne landede nemlig med en helikopter på taget af værdihåndteringen og sprængte sig gennem taget ned til de mange rare penge.

Som så ofte i virkelighedens verden var lykken kort, og forbryderne blev sat fast. I fængslet sagde de ja til at lade sig interviewe af Jonas Bonnier, der har skrevet en ganske spændende roman om kuppet. Synsvinklen er forbrydernes, og forfatteren maler en historie frem, der handler om mænd, der ikke bare drømmer om mange penge, men er parate til at sætte ægteskab og forældreskab på spil i håb om hurtig rigdom. Med andre ord mænd med en flosset moral.

Jonas Bonnier skriver bestemt godt, for sproget flyder elegant. Der er der også ros til oversætteren Louise Ardentfelt Ravnild. Min eneste anke er cirka 100 sider, som mageligt kunne være skåret fra uden at ændre ved pointerne.

Krimi (true crime-thriller)

Jonas Bonnier: "Helikopterkuppet"

447 sider, Gyldendal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce