Annonce
Nordfyn

Spændende aften med gamle fotos

Luftfotoet viser hovedgaden i Søndersø i 1956, hvor man blandt andet kan se Søndersø Skole og kroen. Foto: Danmark set fra luften - Det Kongelige Bibliotek
Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv inviterer til billedaften, hvor gamle fotos vises frem. Der vil også være introduktion til to digitale billedsamlinger på nettet.

Søndersø: Hvis du bor du i Søndersø og omegn og godt kunne tænke dig at se gamle fotos af eksempelvis dit barndomshjem, bør du møde op på Tingstedet i Søndersø. Tirsdag den 29. oktober afholdes der fra klokken 19 en billedaften.

Rasmus Willaing Lock, arkivleder i Søndersø & Omegns Lokalhistoriske Arkiv, fortæller her, hvad der skal ske på denne nostalgiske aften.

- Vi oplever, at der er en stor efterspørgsel på gamle, historiske fotos i vores område. Vi viser lidt af de billeder, vi har i vores samling, og så giver vi en introduktion til arkiv.dk, som er en side, vi selv er en del af. Vi registrerer vores arkivalier der, og det er en offentlig tilgængelig side. Som borger kan du søge på over 550 arkivers samlinger i danmark. Jeg mener, at vi har omkring 11.000 billeder liggende på arkiv.dk, og der er billeder af familier, forretninger, gårde og luftfotos.

- Det Kongelige Bibliotek har en side, der hedder Danmark set fra luften, hvor alle luftfotos digitaliseres fra hele landet. Den giver vi også en introduktion til. Fyn er især interessant, for det oprindeligt var pilotprojektet, hvor alle luftfotos fra Fyn blev lagt ud, og så kunne folk melde sig om brugere hjemmefra og placere luftfotos på et geokort. Der er luftfotos fra 30’erne og frem. De kan downloades frit, og mange er i god kvalitet.

Annonce

Gratis at deltage

Det kræver ikke tilmelding, og det er gratis at deltage i billedaftenen i Søndersø.

- Vi har valgt, at dette arrangement skal være åbent for ikke-medlemmer. Normalt holder vi lukkede aftener for vores medlemmer i støtteforeningen, men denne gang er alle velkomne, oplyser Rasmus Willaing Lock

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce