Annonce
Fodbold

Sovjetrussere stolte over foto med Pelé

Der er ikke noget at se til, at der er store penge i Premier League. På de store brede boulevarder er der enorme fotostater af Frank Lampard, Josip Guardiola og Jürgen Klopp. Foto: Leif Rasmussen.

Jon Dahl Tomasson, vikarierende landstræner, konstaterede efter Gibraltar-kampen, at der var meget få i landsholdstruppen, der var vant til at spille på kunstgræs. - I Holland dropper de om et par år at spille på kunstgræs i Æresdivisionen. Det vurderes, at man ikke kan spille topfodbold på andet end natur- eller hybridgræs. I Danmark giver det i nogle klubber mening at have kunstgræs af økonomiske, strategiske og klubmæssige hensyn, sagde han.

Hans Martin Møller fra Horne - blandt andet kendt som manden bag de mange internationale sommerkampe på de kanter - er med i Gibraltar og Tbilisi som Fifa Match Agent. Han har lige været en tur hjemme at vende på hotel i København efter Gibraltar-kampen, inden manden fra DBU Fyns bestyrelse dukkede op i Tbilisi lørdag aften.

DBU's scout har været i Istanbul, hvor Georgien spillede en venskabskamp mod Sydkorea og spillede 2-2. Jon Dahl han endda særligt kendskab til to af spillerne, som han har trænet i Vitesse Arnhem.

Randers-profilen Saba Lobjanidze er med for Georgien søndag aften og han scorede jo også, da georgierne tabte 5-1 i København i juni og spillede hele kampen. Til gengæld er Esbjergs Lasha Parunashvili end iukke med i bruttotruppen på 27 spillere, selv om han dengang spillede 57 minutter for sit land.

Annonce
Sådan en lørdag formiddag i 1,4 millioner-byen i Tbilisi vrimlede det med blomsterhandlere. Og var det ikke oplagt at købe georginer i Georgien? Der er så bare ikke nogen sammenhæng, fordi navnet på blomsten er opkaldt efter professor Georgi fra Skt. Petersborg. Så er det på plads. Foto: Leif Rasmussen
Der var masser af historiske billeder hængt op i katakomberne på Dinamo Arena. Dette billede fra 60'erne efter en kamp mellem Sovjetunionen og Brasilien er fænomenalt. Sovjetrussernes beundring for datidens "verdens bedste fodboldspiller" er til at få øje på. Foto: Leif Rasmussen
Dinamo Tbilisi er tydeligt meget stolte over klubbens historie, men man kan i høj grad diskutere skønheden i de vundne porcelæns-pokaler foran tidligere tiders store præsidenter og ledere. Foto: Leif Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce