Annonce
Fodbold

Sovjetrussere stolte over foto med Pelé

Der er ikke noget at se til, at der er store penge i Premier League. På de store brede boulevarder er der enorme fotostater af Frank Lampard, Josip Guardiola og Jürgen Klopp. Foto: Leif Rasmussen.

Jon Dahl Tomasson, vikarierende landstræner, konstaterede efter Gibraltar-kampen, at der var meget få i landsholdstruppen, der var vant til at spille på kunstgræs. - I Holland dropper de om et par år at spille på kunstgræs i Æresdivisionen. Det vurderes, at man ikke kan spille topfodbold på andet end natur- eller hybridgræs. I Danmark giver det i nogle klubber mening at have kunstgræs af økonomiske, strategiske og klubmæssige hensyn, sagde han.

Hans Martin Møller fra Horne - blandt andet kendt som manden bag de mange internationale sommerkampe på de kanter - er med i Gibraltar og Tbilisi som Fifa Match Agent. Han har lige været en tur hjemme at vende på hotel i København efter Gibraltar-kampen, inden manden fra DBU Fyns bestyrelse dukkede op i Tbilisi lørdag aften.

DBU's scout har været i Istanbul, hvor Georgien spillede en venskabskamp mod Sydkorea og spillede 2-2. Jon Dahl han endda særligt kendskab til to af spillerne, som han har trænet i Vitesse Arnhem.

Randers-profilen Saba Lobjanidze er med for Georgien søndag aften og han scorede jo også, da georgierne tabte 5-1 i København i juni og spillede hele kampen. Til gengæld er Esbjergs Lasha Parunashvili end iukke med i bruttotruppen på 27 spillere, selv om han dengang spillede 57 minutter for sit land.

Annonce
Sådan en lørdag formiddag i 1,4 millioner-byen i Tbilisi vrimlede det med blomsterhandlere. Og var det ikke oplagt at købe georginer i Georgien? Der er så bare ikke nogen sammenhæng, fordi navnet på blomsten er opkaldt efter professor Georgi fra Skt. Petersborg. Så er det på plads. Foto: Leif Rasmussen
Der var masser af historiske billeder hængt op i katakomberne på Dinamo Arena. Dette billede fra 60'erne efter en kamp mellem Sovjetunionen og Brasilien er fænomenalt. Sovjetrussernes beundring for datidens "verdens bedste fodboldspiller" er til at få øje på. Foto: Leif Rasmussen
Dinamo Tbilisi er tydeligt meget stolte over klubbens historie, men man kan i høj grad diskutere skønheden i de vundne porcelæns-pokaler foran tidligere tiders store præsidenter og ledere. Foto: Leif Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce