Annonce
Rejser

Sov langt ude i skoven

Brug sommeren i skoven. I flere af Naturstyrelsens skovområder må man sætte et telt op og overnatte en enkelt nat. Foto: Colourbox
I 13 skove på Fyn kan man frit slå teltet op og sove en nat.

Fri teltning på Fyn

Det er tilladt at slå sit telt op og overnatte en enkelt nat gratis i 278 skovområder i Danmark. 13 af dem ligger på Fyn og øerne.

Der er dog nogle regler, man skal følge, hvis man overnatter i skoven.

Blandt andet må man kun overnatte en nat samme sted. Man må højest slå to telte op, og de må ikke være større en tremandstelte, og så må teltene ikke være synlige fra vejen eller fra bebyggelse eller campingpladser. Man må ikke støje, og man skal rydde op efter sig selv.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde et kort over alle skovene, det er tilladt at overnatte i, og du kan læse reglerne, der skal overholdes: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/

Vestermose Skov

Nord for Ejby ligger Vestermose Skov, der er godt 20 år gammel. Går man på opdagelse i de 46 hektar skov, vil man opdage områder, hvor røde pæle med årstal markerer træernes alder. De træer er plantet af nybagte forældre fra lokalområdet i det år, deres børn blev født.

En del af skoven er hundeskov, og der findes også et sundhedsspor, hvor man kan teste sin kondition. I den sydligere del af skovområdet ligger et madpakkehus, hvor man kan komme i læ.

I skovens mose er der frit fiskeri, men man skal have fisketegn, hvis man er mellem 18 og 65 år.

Annonce

Lærkedal

Mellem Nr. Broby og Glamsbjerg ligger en 82 meter høj bakke, Synebjerg. Fra toppen kan man kigge ud over skovområdet ved Lærkedal, hvor man kan slå sit telt op en nat. Området er et typisk sydfynsk, bølgende landskab med skov, eng, overdrev og græsningsarealer. Men her kan godt være blødt, så husk solidt fodtøj, hvis du bevæger dig ud på tur.

Annonce

Otterup Byskov

Skoven, der ligger op og ned ad Otterup by, er plantet i midten af 1990’erne, oven på en tidligere losseplads. I forlængelse af skoven ligger Otterup Mose, hvor man tidligere kunne opleve mange forskellige orkideer, men på grund af dræning og anlæggelsen af lossepladsen i 50’erne har mosen ændret karakter.

Når man overnatter i skoven, kan man bruge bålpladsen. Der er desuden ridesti gennem skoven - og en kælkebakke, men det hører en anden årstid til.

Annonce

Rødme Svinehaver

Øhavsstien går lige forbi Rødme Svinehaver nord for Egebjerg på Sydfyn. Området er helt specielt, da det ikke har været dyrket og pløjet på noget tidspunkt siden istiden.

Det er det eneste sted på Fyn, at den solsikkeagtige guldblomme findes. Her er også større forekomster af orkideerne plettet gøgeurt, majgøgeurt, skovgøgelilje og bakke-gøgelilje. I området kan man også finde tuer med gule engmyrer, som smager lidt af citrus, hvis man spiser dem.

Alle er velkomne i området til fods, men naturen er sårbar, og man skal ikke plukke de sjældne blomster. Der er picnicplads, bålplads og udsigtspunkt i området. Ved Egebjerg Mølle er der desuden offentligt toilet.

Annonce

Ringe Skov

Skoven vest for Ringe er både gammel, ung og helt nyplantet. Det er de 13 hektar skov omkring Boltinge, hvor man må overnatte i telt, men skovområdet er en del større, da Naturstyrelsen gennem årene har opkøbt dyrkede arealer og plantet skov - derfor er der også så stor variation i alderen på træerne.

Søen, der ligger øst for skoven, er et godt sted at kigge på fugle, her er gæs, ænder og andre vandglade fugle. Mellem skoven og søen ligger en udsigtshøj, hvor man kan få overblikket. Blandt andet over naturlegepladsen ved foden af bakken.

Annonce

Kistrup og Sollerup Skov

Sollerup Skov ligger lige op og ned ad de bløde bjerge i Svanninge. Skoven består af høj bøgeskov, duftende nåletræer og åbne arealer med græs, og midt i alt det grønne bor de sjældne hasselmus. I Arreskov Sø, der afgrænser skoven mod nordøst, er der vildtreservat og havørne, rørdrumme og fjordterner yngler her. Ved søen finder man også et fugletårn og en bålplads.

Kistrup Skov ligger ikke langt fra Sollerup, men er mindre besøgt end området ved Svanninge Bjerge. I Kistrup kan du gå til ro for natten mellem gamle egetræer.

Annonce

Komtessens Plantage

Skoven har fået sit navn efter komtesse Caroline Bille Brahe Selby, der i 1920’erne plantede plantagen til med forskelligartede nåletræer. Områdets særkende er blevet vedligeholdt af senere ejere. Komtessens Plantage ligger nord for Svanninge Bakker og Faaborg og tæt på Øhavsstien. Der er mange, der bruger området til motion - både til hest, til fods og på cykel.

Annonce

Lunden

På Langelands sydlige østkyst ligger skovområdet Lunden. Den traditionelle del af skoven består primært af egetræer, men der er også frodige spor af stævningsdrift og en stor mose med rig fauna og flora. Langs kysten er der gode vilkår for lystfiskeri.

Annonce

Mørkholm Skov, Bræmlevænge og Østre Stigtehave

I Mørkholm Skov kan man slå sit telt op under egetræerne, mellem hassel og hyld eller i sitkagran-områderne, der præger den nordlangelandske skov. Mellem træerne kan du også være heldig at møde det sorte egern, der ellers kun lever på Sydfyn.

Inden for de seneste år har Naturstyrelsen plantet mere skov i området, så Mørkholm er forbundet med Bræmlevænge mod vest. Bræmle er det langelandske ord for brombær, og dem kan man finde mange af i bøgeskoven, hvor der også er en primitiv lejrplads. Går du på opdagelse i Bræmlevænge, vil du opdage en usædvanlig stor thujabevoksning, som blev plantet i 1930’erne.

Nord for Mørkholm Skov finder du Østre Stigtehave, hvor der ikke altid har været skov. I området kan man finde spor af jernalderbønders marker og skel. I alle tre nordlangelandske skove må du slå telt op og overnatte en enkelt nat.

Lille Rise Skov

Mellem Marstal og Ærøskøbing finder du lille Rise Skov på Ærø. I skoven er en lille teltplads, men der er også fri teltning i hele skovområdet. Der skulle også være en bålplads, som man kan samles og varme sig omkring.

Klakkebjerg

Ikke langt fra Brænde Å i Assens Kommune og stisystemet ved ådalen kan man slå sit telt op i skoven Klakkebjerg. Her er både løv- og nåletræer, krat og overdrev. Og så kan man få et lille sus af de jyske heder midt i det fynske landskab. Ved Klakkebjerg er der nemlig lyng.

Det er i den nordlige del af den 9,5 hektar store skov, at man må slå teltet op. Der findes også shelterplads og bålplads i området.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce