x
Annonce
Musik

Soulkoncert på Facebook: Sveistrup inviterer alle til intimkoncert

Jakob Sveistrup har måttet aflyse samtlige koncerter i marts og april og formodentlig også alle i maj og juni. Det har store økonomiske konsekvenser. Foto: Simon Staun
Fynske Jakob Sveistrup springer med på bølgen med gratis livekoncerter på Facebook. Han håber, at mange vil være med til ”Fælleshygge – hver for sig” onsdag aften.

Onsdag klokken 20 kan alle deltage gratis i en livekoncert med Jakob Sveistrup, der sammen med sine bandmedlemmer Dennis Flacheberg og Lars Rahbek Andresen optræder i Medley Studiet i København.

- Vi snakkede om at gøre det hos mig i Villestofte eller i Dennis' kælder, men vi er endt med at gøre det i Medley Studiet, som vi kender godt og har indspillet mine to seneste albummer i. Vi spiller selvfølgelig med et par meters afstand til hinanden, siger Jakob Sveistrup.

Inspirationen til livekoncerten stammer ikke fra de mange danske og udenlandske musikere, der den seneste uge har givet livekoncerter via Facebook, Instagram og andre online-platforme.

- Jeg blev inspireret af komikeren Melvin Kakoozas fitness-tiltag på Instagram. Han giver folk noget at samles om på en fed måde. Jeg kan ikke gøre det samme. Men synge kan jeg, så det var oplagt med en livekoncert til at samle folk, siger Jakob Sveistrup.

Corona-krisen har indtil videre resulteret i otte aflyste koncerter i marts og april. To måneder, der udgør højsæsonen for den odenseanske soulsanger.

- Det gør virkelig ondt økonomisk, da koncerterne i foråret skulle dække mig økonomisk for de perioder, jeg ikke har så travlt. Der tikker næsten dagligt aflysninger ind for koncerter i maj og juni, så det ser virkelig ikke godt ud. Det betyder blandt andet, at jeg må udsætte arbejdet med at udgive nyt materiale, siger Jakob Sveistrup.

Annonce
Det betyder ikke så meget, om 10 eller 100 følger med i Jakob Sveistrups koncert onsdag aften. Så længer dem, der lytter og ser med, får en god oplevelse. Foto: Simon Staun

Knap en flaske vin op

Han håber, at onsdag aften kan blive en god stund i musikkens tegn.

- Det bliver en aften, hvor jeg kan udføre det, jeg er god til. Jeg får luftet stemmen og giver forhåbentligt nogle publikummere en rar oplevelse i denne hårde tid, siger Jakob Sveistrup.

På Facebook-opslaget for koncerten har han opfordret til, at publikum åbner en flaske vin og finder lidt snacks frem.

- Det kunne være fedt, hvis folk hjemme i stuerne tog et billede af deres hygge og sendte det til mig, så vi kunne lave en mappe med "Fælleshygge - hver for sig", siger Jakob Sveistrup.

Som udgangspunkt spiller trioen sange fra Sveistrups fire soloalbummer – primært de to seneste - men han tænker også, at de smider et par overraskelser ind undervejs.

- Vi er jo ikke en jukebox, men jeg har tænkt mig at lave en gimmick, hvor folk kan komme med en udfordring på en sang, der ikke er en af mine egne. Så vælger vi én ud og giver den et skud, siger Jakob Sveistrup, der blandt andet er kendt for sine Donny Hathaway-fortolkninger.

Antallet af publikummere, der ser med, er ikke altafgørende for, om Jakob Sveistrup gentager konceptet.

- Det vigtigste er, at det bliver en god aften for dem hjemme i stuerne. Jeg er i teorien ligeglad med, om der er 10 eller 200, der ser med.

Se med på Jakob Sveistrup Facebook-side og på Instagram på #sveistrupdk onsdag klokken 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce