Annonce
Assens

Sosu efter store besparelser og fyringer: - Jeg er meget bange

Gitte Schmidt mener, at fyringerne får store konsekvenser for plejen i Assens Kommune. Foto: Privatfoto
I denne uge blev tre social- og sundhedshjælpere fyret i Assens Kommune, og det har store konsekvenser for plejen af de ældre og de resterende sosu'er, lyder det fra FOA's fællestillidsrepræsentant.
Annonce

Assens Kommune har lagt et budget, som har store besparelser på sundheds- og ældreområdet. Derfor måtte de mandag morgen fyre tre social- og sundhedshjælpere. Det har store konsekvenser for plejepersonalet og kvaliteten af den pleje, de kan levere til borgerne, mener Gitte Schmidt, som er FOA's fællestillidsrepræsentant.

- Jeg er meget bange for, at mine kolleger ikke kan holde til at arbejde i det tempo, som BDO og politikerne i Assens Kommune mener, vi skal, siger Gitte Schmidt.

Men det har også andre konsekvenser, som de allerede mærker nu.

- Vi ser allerede nu en stigning i sygefraværet og også sygemeldinger på grund af stress, forklarer Gitte Schmidt.

Gitte Schmidt mener, at politikerne i Assens Kommune skal tænke på, at det, at der bliver færre ansatte, betyder, at der bliver mindre tid og omsorg til borgerne.

- Politikerne skal jo tænke på, at vores arbejde er omsorgsarbejde, og det betyder, at vi har vores hjerte med i vores arbejde. Hvis mine kolleger skal blive ved med at gå på kompromis med deres faglighed og deres omsorg for de borgere, de kommer ud til, brænder de ud og magter ikke dette arbejde længere, siger hun.

Annonce

Først til næste år

De social- og sundhedshjælperne, der er blevet fyret, har mellem fire til seks måneders opsigelse, siger Gitte Schmidt.

Derfor bliver det først til næste år, at plejepersonalet virkelig kommer til at mærke de store besparelser på området. Næste år går der desuden 20-25 social- og sundhedshjælpere på pension eller efterløn.

Det kommer Assens Kommune til at spare penge på, men samtidig øger det også travlheden og mindsker tiden til den enkelte borger endnu mere, mener Gitte Schmidt.

Vi vil i de kommende år se en demografisk udvikling, hvor der kommer flere ældre borgere. Hvis Assens Kommune samtidig får færre sosu-assistenter og andet plejepersonale, er det ikke holdbart, mener fællestillidsrepræsentanten.

- Inden længe bliver der mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det, der heller ikke er taget højde for, er, at der jo de kommende år kommer flere ældre, og dem, der skal have hjælp af hjemmeplejen, er mere syge. De bliver jo udskrevet fra sygehusene, længe før de er raske, og det kræver meget af mig og mine kolleger. Vi skal hele tiden være skarpe på at få de nødvendige kompetencer. Det kræver oplæring fra sygeplejerskerne, som der jo så ikke længere er tid til, siger Gitte Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce