Annonce
Assens

Sosu efter store besparelser og fyringer: - Jeg er meget bange

Gitte Schmidt mener, at fyringerne får store konsekvenser for plejen i Assens Kommune. Foto: Privatfoto
I denne uge blev tre social- og sundhedshjælpere fyret i Assens Kommune, og det har store konsekvenser for plejen af de ældre og de resterende sosu'er, lyder det fra FOA's fællestillidsrepræsentant.

Assens Kommune har lagt et budget, som har store besparelser på sundheds- og ældreområdet. Derfor måtte de mandag morgen fyre tre social- og sundhedshjælpere. Det har store konsekvenser for plejepersonalet og kvaliteten af den pleje, de kan levere til borgerne, mener Gitte Schmidt, som er FOA's fællestillidsrepræsentant.

- Jeg er meget bange for, at mine kolleger ikke kan holde til at arbejde i det tempo, som BDO og politikerne i Assens Kommune mener, vi skal, siger Gitte Schmidt.

Men det har også andre konsekvenser, som de allerede mærker nu.

- Vi ser allerede nu en stigning i sygefraværet og også sygemeldinger på grund af stress, forklarer Gitte Schmidt.

Gitte Schmidt mener, at politikerne i Assens Kommune skal tænke på, at det, at der bliver færre ansatte, betyder, at der bliver mindre tid og omsorg til borgerne.

- Politikerne skal jo tænke på, at vores arbejde er omsorgsarbejde, og det betyder, at vi har vores hjerte med i vores arbejde. Hvis mine kolleger skal blive ved med at gå på kompromis med deres faglighed og deres omsorg for de borgere, de kommer ud til, brænder de ud og magter ikke dette arbejde længere, siger hun.

Annonce

Først til næste år

De social- og sundhedshjælperne, der er blevet fyret, har mellem fire til seks måneders opsigelse, siger Gitte Schmidt.

Derfor bliver det først til næste år, at plejepersonalet virkelig kommer til at mærke de store besparelser på området. Næste år går der desuden 20-25 social- og sundhedshjælpere på pension eller efterløn.

Det kommer Assens Kommune til at spare penge på, men samtidig øger det også travlheden og mindsker tiden til den enkelte borger endnu mere, mener Gitte Schmidt.

Vi vil i de kommende år se en demografisk udvikling, hvor der kommer flere ældre borgere. Hvis Assens Kommune samtidig får færre sosu-assistenter og andet plejepersonale, er det ikke holdbart, mener fællestillidsrepræsentanten.

- Inden længe bliver der mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det, der heller ikke er taget højde for, er, at der jo de kommende år kommer flere ældre, og dem, der skal have hjælp af hjemmeplejen, er mere syge. De bliver jo udskrevet fra sygehusene, længe før de er raske, og det kræver meget af mig og mine kolleger. Vi skal hele tiden være skarpe på at få de nødvendige kompetencer. Det kræver oplæring fra sygeplejerskerne, som der jo så ikke længere er tid til, siger Gitte Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];