Annonce
Hvem skal passe farmor

Sosu'erne fortjener påskønnelse: Hjælp os med at finde Fyns bedste sosu

Social- og sundhedsassistenter og - hjælpere gør hver dag en kæmpe forskel for mange mennesker. Fyns Stiftstidende ønsker at hylde disse hverdagens helte ved at uddele prisen "Fyns bedste sosu." Billedet her er fra et plejehjem i Jylland. Arkivfoto: Søren E. Alwan. 
Fyens Stiftstidende vil gerne hylde de social- og sundhedshjælpere og -assistenter, som hver dag gør en kæmpe indsats for at hjælpe de ældste i samfundet. Derfor kårer og præmierer avisen Fyns bedste sosu efter indstilling fra læserne. Det sker som en del af den igangværende kampagne "Hvem skal passe farmor".

Er du en af dem, der har brug for hjælp til at få gjort rent, tage støttestrømper på, komme i bad, få doseret medicin og i det hele taget få hverdagen til at fungere?

Så ved du, hvor uvurderlig besøget af social- og sundhedshjælperen eller -assistenten er, uanset om du bor i eget hjem eller på plejehjem.

Det kan også være, at du er pårørende eller på anden vis er tæt på modtagerne af hjælpen og kan se, hvordan den gør en forskel i hverdagen. Også i form af smil.

Nu har du mulighed for at påskønne indsatsen ved at indstille din eller en andens sosu til prisen "Fyns bedste sosu", som Fyens Stiftstidende står bag.

- Der er al mulig grund til at hylde de mennesker, som hver dag går på arbejde for at sikre vores ældre en god værdig alderdom. Det fortjener de, siger chefredaktør Poul Kjærgaard.

Udover hæderen får modtageren af prisen også et luksusophold for to på wellness-hotellet Alter Meierhof ved Flensborg Fjord.

Dommerkomiteen

En dommerkomite vil læse indstillingerne, udpege de nominerede og siden vinderen af "Fyns bedste sosu". Vedkommende hædres ved et stort åbent hus-arrangement på Social- og Sundhedsskolen i Odense 11. oktober.

Dommerkomiteen består af:

Lærke Damgaard (pårørende og studerende)

Britta Schall Holberg (pårørende og tidl. sundhedsminister)

Gunna Funder Hansen (direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn)

Ebbe Hajslund (formand for Nyborg Seniorråd)

Poul Kjærgaard (chefredaktør Fyens Stiftstidende)

Kåringen af Fyns bedste sosu er en del af Fyens Stiftstidendes kampagne "Hvem skal passe farmor". Med den sætter avisen fokus på den eksplosive stigning af gamle og den voksende mangel på arbejdskraft til at passe og pleje samfundets ældste frem mod 2030.

-  Hver eneste sosu spiller en vigtig rolle, og samlet set er styrken af sosu'erne afgørende for at få demonteret den tikkende bombe under ældreplejen, siger Poul Kjærgaard og slår fast, at avisen ikke kan finde frem til alle de gode sosu'er alene.

- Vi har brug for din hjælp til at identificere Fyns bedste sosu'er. Derfor opfordrer jeg dig til at indstille den sosu, der gør en forskel i din eller din pårørendes hverdag, siger chefredaktøren.

Du kan indstille ved at udfylde denne formular:

Mest læste

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid