Annonce
Bulldogs

Sort november for Odense Bulldogs

Mikkel Jensen, der her rykker hen over isen i tirsdagens kamp mod Rungsted, bragte på et flot fremstød Odense Bulldogs foran 1-0 mod topholdet Aalborg Pirates. Men piraterne vandt 5-2. Foto: Michael Bager
10. nederlag i træk for det fynske bundhold, der med opofrende fødselar i spidsen kæmpede tappert mod topholdet Aalborg Pirates.

Ishockey: Odense Bulldogs fuldendte den sorte november og løb ind i det 10. nederlag på stribe, da topholdet Aalborg Pirates på den sorte fredag vandt 5-2 i Odense.

Men som i tirsdagens kamp mod det regerende mesterhold Rungsted Seier Capital fik Bulldogs scoret et par gange og holdt kampen tæt længe. Men topholdet viste klassen og sejrede på bedre individuelle kvaliteter.

Aalborg satte sig tungt på opgøret fra kampens start. Da Martin Larsen efter blot et minuts spil røg ud i to minutter for en hooking, var Bulldogs under pres fra start.

Men bundholdet red den nordjyske storm af, og midt i perioden havde Mike Daugulis og Sebastian Ehlers et par gode forsøg mod Aalborgs mål.

Fem minutter før periodepausen tog Mikkel Jensen sagen i egne poter. Den 18-årige U20-landsholdsspiller, der kom til Odense fra Vojens i sommer, skøjtede uimodståeligt af sted i højresiden og afsluttede med et perfekt skud oppe i det modsatte målhjørne forbi målmand Jesper Wulff.

Målet blev ledsaget af et begejstringsbrøl fra det trofaste publikum, der skulle grave dybt i hukommelsen for at finde den seneste Bulldogs-føring i en hjemmekamp. Det var den 18. oktober mod Frederikshavn i en kamp, som Bulldogs endte med at vinde 4-3 efter overtid. Siden den kamp har Bulldogs ikke vundet.

Annonce

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Ishockeyligaen

Mål: 1-0 Mikkel Jensen (14.25). Uassisteret.

1-1 Pierre-Olivier Morin (18.48). Straffeslag.

1-2 Julian Jakobsen (30.28). Assist: Martin Højbjerg og Mikkel Højbjerg.

2-2 Sebastian Ehlers (33.43). Assist: Lukas Lundvald.

2-3 Olivier Hinse (39.23). Assist: Julian Jakobsen.

2-4 Thom Flodqvist (49.47). Uassisteret.

2-5 Olivier Hinse (56.57). Assist: Sebastian Bergholt og Kirill Kabanov.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 5 x 2 min. Aalborg Pirates: 3 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Mike Daugulis. Aalborg Pirates: Olivier Hinse.

Dommere: Steffan Ørvad Frydkjær og Jacob Grumsen.

Tilskuere: 697.

Næste kamp: Tirsdag 3. december kl. 19.00: Rødovre-Odense Bulldogs.

Fødselar ofrede sig

Holdets ældste gik på sin fødselsdag forrest for at forsvare den overraskende føring mod topholdet, der blev ved med at presse på.

Mike Daugulis ofrede sig på sin 34-års fødselsdag ved at kaste sig ned på isen og blokere pucken flere gange med kroppen med få sekunders mellemrum, og den canadiske kriger måtte foroverbøjet skøjte ud og få ny luft på udskiftningsbænken.

Et minut før periodepausen vurderede dommerne, at Bulldogs-backen Cole Candella ulovligt bremsede Pierre-Olivier Morin i et fremstød. Straffeslag, lød kendelsen fra de zebrastribede. Målfarlige Morin driblede mod mål i den ikke helt nemme en-mod-en-situation og sendte pucken forbi Evan Cowley til udligning 1-1.

Riley Bourbonnais havde en friløber seks minutter inde i anden periode, men Jesper Wulff reddede.

Men det var de skøjtestærke Aalborg-spillere, der dominerede, og midt i perioden fik den tidligere Odense-spiller Julian Jakobsen bragt aalborgenserne foran 2-1 efter oplæg fra Højbjerg-tvillingerne.

Hurtig vending

Det kan hurtigt vende i ishockey. Midt i Aalborg-dominansen opsnappede Lukas Lundvald en løs puck og afleverede uselvisk på tværs til en helt fri Sebastian Ehlers, der udlignede til 2-2 mod sin gamle klub seks minutter før periodepausen.

Henry Hardarson var tæt på med tre minutter igen af anden periode, men Bulldogs-topscorerens afslutning ramte stolpen.

I stedet slog Aalborgs Olivier Hinse til i powerplay med et slagskud til Pirates-føring 3-2 med 23 sekunder igen af perioden.

Evan Cowley reagerede hurtigt i Bulldogs-målet, da han løftede benet og reddede et skud på tæt hold fra Lasse Bo Knudsen i begyndelsen af tredje periode.

Til gengæld fik Cowley ikke samlet benene, da et skud fra Thom Flodqvist trillede hen over isen og ind i nettet til 4-2 10 minutter før tid.

Olivier Hinse scorede sit andet mål i kampen til 5-2 tre minutter før tid, og så var det bal forbi.

Aalborg-dominansen kan aflæses i skudstatistikken, som Pirates vandt 44-17.

Det bliver en lang vinter for Odense Bulldogs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];