Annonce
Bulldogs

Sort november for Odense Bulldogs

Mikkel Jensen, der her rykker hen over isen i tirsdagens kamp mod Rungsted, bragte på et flot fremstød Odense Bulldogs foran 1-0 mod topholdet Aalborg Pirates. Men piraterne vandt 5-2. Foto: Michael Bager
10. nederlag i træk for det fynske bundhold, der med opofrende fødselar i spidsen kæmpede tappert mod topholdet Aalborg Pirates.

Ishockey: Odense Bulldogs fuldendte den sorte november og løb ind i det 10. nederlag på stribe, da topholdet Aalborg Pirates på den sorte fredag vandt 5-2 i Odense.

Men som i tirsdagens kamp mod det regerende mesterhold Rungsted Seier Capital fik Bulldogs scoret et par gange og holdt kampen tæt længe. Men topholdet viste klassen og sejrede på bedre individuelle kvaliteter.

Aalborg satte sig tungt på opgøret fra kampens start. Da Martin Larsen efter blot et minuts spil røg ud i to minutter for en hooking, var Bulldogs under pres fra start.

Men bundholdet red den nordjyske storm af, og midt i perioden havde Mike Daugulis og Sebastian Ehlers et par gode forsøg mod Aalborgs mål.

Fem minutter før periodepausen tog Mikkel Jensen sagen i egne poter. Den 18-årige U20-landsholdsspiller, der kom til Odense fra Vojens i sommer, skøjtede uimodståeligt af sted i højresiden og afsluttede med et perfekt skud oppe i det modsatte målhjørne forbi målmand Jesper Wulff.

Målet blev ledsaget af et begejstringsbrøl fra det trofaste publikum, der skulle grave dybt i hukommelsen for at finde den seneste Bulldogs-føring i en hjemmekamp. Det var den 18. oktober mod Frederikshavn i en kamp, som Bulldogs endte med at vinde 4-3 efter overtid. Siden den kamp har Bulldogs ikke vundet.

Annonce

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Ishockeyligaen

Mål: 1-0 Mikkel Jensen (14.25). Uassisteret.

1-1 Pierre-Olivier Morin (18.48). Straffeslag.

1-2 Julian Jakobsen (30.28). Assist: Martin Højbjerg og Mikkel Højbjerg.

2-2 Sebastian Ehlers (33.43). Assist: Lukas Lundvald.

2-3 Olivier Hinse (39.23). Assist: Julian Jakobsen.

2-4 Thom Flodqvist (49.47). Uassisteret.

2-5 Olivier Hinse (56.57). Assist: Sebastian Bergholt og Kirill Kabanov.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 5 x 2 min. Aalborg Pirates: 3 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Mike Daugulis. Aalborg Pirates: Olivier Hinse.

Dommere: Steffan Ørvad Frydkjær og Jacob Grumsen.

Tilskuere: 697.

Næste kamp: Tirsdag 3. december kl. 19.00: Rødovre-Odense Bulldogs.

Fødselar ofrede sig

Holdets ældste gik på sin fødselsdag forrest for at forsvare den overraskende føring mod topholdet, der blev ved med at presse på.

Mike Daugulis ofrede sig på sin 34-års fødselsdag ved at kaste sig ned på isen og blokere pucken flere gange med kroppen med få sekunders mellemrum, og den canadiske kriger måtte foroverbøjet skøjte ud og få ny luft på udskiftningsbænken.

Et minut før periodepausen vurderede dommerne, at Bulldogs-backen Cole Candella ulovligt bremsede Pierre-Olivier Morin i et fremstød. Straffeslag, lød kendelsen fra de zebrastribede. Målfarlige Morin driblede mod mål i den ikke helt nemme en-mod-en-situation og sendte pucken forbi Evan Cowley til udligning 1-1.

Riley Bourbonnais havde en friløber seks minutter inde i anden periode, men Jesper Wulff reddede.

Men det var de skøjtestærke Aalborg-spillere, der dominerede, og midt i perioden fik den tidligere Odense-spiller Julian Jakobsen bragt aalborgenserne foran 2-1 efter oplæg fra Højbjerg-tvillingerne.

Hurtig vending

Det kan hurtigt vende i ishockey. Midt i Aalborg-dominansen opsnappede Lukas Lundvald en løs puck og afleverede uselvisk på tværs til en helt fri Sebastian Ehlers, der udlignede til 2-2 mod sin gamle klub seks minutter før periodepausen.

Henry Hardarson var tæt på med tre minutter igen af anden periode, men Bulldogs-topscorerens afslutning ramte stolpen.

I stedet slog Aalborgs Olivier Hinse til i powerplay med et slagskud til Pirates-føring 3-2 med 23 sekunder igen af perioden.

Evan Cowley reagerede hurtigt i Bulldogs-målet, da han løftede benet og reddede et skud på tæt hold fra Lasse Bo Knudsen i begyndelsen af tredje periode.

Til gengæld fik Cowley ikke samlet benene, da et skud fra Thom Flodqvist trillede hen over isen og ind i nettet til 4-2 10 minutter før tid.

Olivier Hinse scorede sit andet mål i kampen til 5-2 tre minutter før tid, og så var det bal forbi.

Aalborg-dominansen kan aflæses i skudstatistikken, som Pirates vandt 44-17.

Det bliver en lang vinter for Odense Bulldogs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce