Annonce
Odense

Sort kiste med bårebuket i Kongens Have

De socialt udsatte i Odense lavede onsdag 'happening' i Kongens Have

Socialt udsattes basar for brugerne med aktion mod nedskæring af hjælp

En stærk og makaber happening bragte en af brugerorganisationerne på udsatte-basaren i Kongens Have i Odense i fokus. En rustvogn fra en af byens bedemænd kørte langsomt ind i Kongens Have, og ud af bagklappen blev der med forsigtighed båret en matsort lakeret kiste med bårebuket og en håndfuld roser.

Det var foreningen "SVID", Sammenslutningen af Væresteder i Danmark, som gav op på grund af manglende politisk vilje til at større foreningens arbejde.

- Der er skåret så meget ned, at vi ikke kan arbejde videre, siger Steen Rosenquist, talsmand for foreningen SVID.

Kisten defilerede gennem en del af basarområdet og blev ved en højtidelighed bisat med præst og salmesang.

- SVID fungere som talerør for socialt udsatte værestedsbrugere. De absolut svageste, og vi kom til for ti år siden. Der er ikke mindre brug for os nu, men vi har ikke fået den politiske støtte og bevillinger, som kan holde vores arbejde i gang, siger han.

Hjemmesiden www.svid.dk er platform for netværket og er et nøglehul ind til socialt udsattes verden og oplevelser med det omgivende samfund og især det offentlige.

Basaren var i solskinnet er kæmpesucces, og mere end tusind hjemløse, misbrugere og personer fra det frivillige arbejde kom til "festen". Men det var altså sidste gang for SVID.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce