Annonce
Odense

Sort kiste med bårebuket i Kongens Have

De socialt udsatte i Odense lavede onsdag 'happening' i Kongens Have

Socialt udsattes basar for brugerne med aktion mod nedskæring af hjælp

En stærk og makaber happening bragte en af brugerorganisationerne på udsatte-basaren i Kongens Have i Odense i fokus. En rustvogn fra en af byens bedemænd kørte langsomt ind i Kongens Have, og ud af bagklappen blev der med forsigtighed båret en matsort lakeret kiste med bårebuket og en håndfuld roser.

Det var foreningen "SVID", Sammenslutningen af Væresteder i Danmark, som gav op på grund af manglende politisk vilje til at større foreningens arbejde.

- Der er skåret så meget ned, at vi ikke kan arbejde videre, siger Steen Rosenquist, talsmand for foreningen SVID.

Kisten defilerede gennem en del af basarområdet og blev ved en højtidelighed bisat med præst og salmesang.

- SVID fungere som talerør for socialt udsatte værestedsbrugere. De absolut svageste, og vi kom til for ti år siden. Der er ikke mindre brug for os nu, men vi har ikke fået den politiske støtte og bevillinger, som kan holde vores arbejde i gang, siger han.

Hjemmesiden www.svid.dk er platform for netværket og er et nøglehul ind til socialt udsattes verden og oplevelser med det omgivende samfund og især det offentlige.

Basaren var i solskinnet er kæmpesucces, og mere end tusind hjemløse, misbrugere og personer fra det frivillige arbejde kom til "festen". Men det var altså sidste gang for SVID.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce