Annonce
112

Sort is overalt: Kommunens fejemaskine røg en tur i grøften

"Kort tid efter første udkald hertil morgen, blev vi kaldt igen, denne gang til færdselsuheld m/ fastklemt. Vi afgik med MR1, V1, PIO1, ISL Øst og 8 mand. Udrykning nr. 24 kl. 07.15. Endnu engang minder vi folk, om at køre efter forholdende på de spejlglatte veje" - lød meldingen fra Trekantbrand torsdag morgen. Foto: Trekantbrand

Sort is overalt.

Sådan lyder meldingen fra indsatsleder ved Trekantbrand Johnny Rasmussen. Et skifte i vejret betød torsdag morgen, at indsatslederen og hans hold flere gange måtte rykke ud og hjælpe trafikanter på grund af det spejlglatte føre.

Kort efter klokken syv indløb en melding om et færdselsuheld på Middelfartvej ved Båring/Blanke. Her var en af Middelfart Kommunes fejemaskiner kommet galt afsted og var røget ud i rabatten. Johnny Rasmussen fortæller, at føreren ikke selv kunne komme ud på grund af de skader, der var sket på køretøjet.

- Selv om man kørte langsomt, kunne man ikke stå fast. Man kunne ikke køre mere end 30-40 kilometer i timen, fortæller han og tilføjer, at skiftet i vejret sandsynligvis er kommet bag på både trafikanter og kommunen.

Vejen var i en kortere periode spærret i begge retninger, og meldingen i radioen var, at trafikanter måtte køre ud på motorvejen for at komme videre.

Føreren af fejemaskinen blev ifølge indsatslederen kørt på hospitalet til et tjek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce