Annonce
GOG

Sort GOG-fredag: Jernmanden måske alvorligt skadet

GOG-stregen Anders Zachariassen tager sig fortvivlet til hovedet efter at være hjulpet ud af banen i Esbjerg 11 minutter inde i anden halvleg. Den stærke streg kan være alvorligt knæskadet. Zachariassen får en trøstende hånd af veteranmålmand Søren Haagen. Foto: Karsten L. Sørensen
Fynboerne måtte uventet nøjes med uafgjort mod Ribe-Esbjerg HH og fik måske jernmanden, Anders Zachariassen, alvorligt knæskadet.

HÅNDBOLD: Det blev på to måder en sort fredag for topholdet i ligaens grundspil, GOG, hos nummer 10, Ribe-Esbjerg HH, i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Fynboerne måtte overraskende - men i øvrigt ganske heldigt - nøjes med et enkelt point, da opgøret sluttede 28-28, men hvad der kan blive mere skidt for GOG, er den kendsgerning, at stregspilleren Anders Zachariassen måske blev alvorligt knæskadet.

11 minutter inde i anden halvleg blev Zachariassen tacklet af Ribe-Esbjergs Jonas Larholm. GOG-stregen faldt om på ryggen, mens han tog sig til højre knæ. Og han blev liggende. Dem, der følger GOG, ved, at jernmanden, der altid går forrest, rejser sig op, hvis han overhovedet kan. Det kunne Zachariassen imidlertid ikke i Dokken, hvor han måtte hjælpes ud på bænken - og kort tid efter ud i omklædningsrummet.

Annonce

Anders Zachariassen ønskede efter kampen ikke at tale med Sport Fyn om uheldet.

- Det må du snakke med Krickau om. Det vil jeg have lov til at sige i dag.

Fra cheftræner Nicolej Krickau var meldingen:

- Det var ikke rart.

- Hvor alvorligt er det?

- Det tør jeg simpelthen ikke spå om. Det er knæet, og det ser slemt ud... Det ser svært ud.

Kiropraktor Hanne Nøddeskou fra GOG's sundhedsstab behandlede Anders Zachariassen efter uheldet. Hun sagde:

- Nu skal vi lige have Anders scannet, og så må vi se. Men det er jo aldrig godt med en skade i knæet.

Pytlick sled sig til straffekast

GOG var faktisk ganske heldig med at få uafgjort.

Med føring 28-27 til hjemmeholdet  og 45 sekunder tilbage af opgøret brændte GOG's svenske streg, Oscar Bergendahl, der ellers normalt er sikkerheden selv, en oplagt chance (var der mon straffekast i den situation?). Fynboerne fik dog generobret bolden, og Simon Bogetoft Pytlick, der ellers - ligesom flere andre GOG-spillere - havde en offday, fik sig slidt til et straffekast i slutsekunderne. Det udnyttede Emil Jakobsen, selv om han tidligere i kampen havde brændt to af slagsen.

KAMPEN KORT

Ligaen, mænd, grundspillet

Ribe-Esbjerg HH-GOG 28-28 (12-12)

Kampens gang: 3-2, 5-5, 7-8, 8-9, 10-10, (12-12), 14-15, 16-17, 19-20, 23-23, 26-26, 28-28.

Mål:
Ribe-Esbjerg: Daniel Ingason 6, Jonas Larholm 5, Runar Karason 4, Mathias Jørgensen 3, Besard Hakaj 3, Miha Zvizei 3, Kasper Kvist 3, Simon Birkefeldt 1. 
GOG: Emil Jakobsen 9 (4), Morten Olsen 6, Mathias Gidsel 6, Anders Zachariassen 2, Simon Bogetoft Pytlick 2, Oscar Bergendahl 2, Frederik Bo Andersen 1.

Bedste spiller:
Ribe-Esbjerg: Jonas Larholm.
GOG: Viktor Gisli Hallgrimsson.

Udvisninger:
Ribe-Esbjerg: 5.
GOG: 2.

Dommere: Michael Søegaard og Thomas Kalisz  Nielsen.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 2. marts, kl. 18.45: Rhein-Neckar Löwen-GOG (EHF European League). Fredag den 5. marts, kl. 19.30: GOG-Mors/Thy Håndbold (ligaens grundspil).

Med et tabt point til GOG i toppen af grundspillet lugter Aalborg Håndbold blod.

GOG er fortsat tophold med 35 point, men nordjyderne har 33 point og kan rent faktisk med en sejr lørdag hjemme over Bjerringbro-Silkeborg Håndbold overtage førstepladsen, fordi de er bedst indbyrdes. GOG har dog en ekstra kamp i baghånden og umiddelbart et "lettere" slutprogram i grundspillet end Aalborg.

Men "lettere" er nok alligevel ikke det rigtige ord. For som GOG leverede i Esbjerg, kan holdet tabe til et hvilket som helst hold i ligaen.

Ribe-Esbjerg HH streamede opgøret på sin Facebook-side, og op til kampen kunne sponsorerne hente mad og drikkelse foran Blue Water Dokken. For klubberne gælder det om at kæle for sine sponsorer i disse coronatider. Foto: Karsten L. Sørensen


Specielt angrebsmæssigt var fynboerne langt, langt fra efterårets topform, og også i forsvaret kneb det i perioder gevaldigt. Ikke mindst over for et stærkt spil syv mod seks fra hjemmeholdet i anden halvleg styret af Jonas Larholm.

Og så hjalp det så lidt, at Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet faktisk stod en fornuftig kamp.

Annonce

Ikke dygtige nok

Det var da også en tydelig skuffet Nicolej Krickau efter opgøret:

- Ribe-Esbjerg gjorde det godt. Ribe holdt godt på bolden. Vi manglede det sidste overskud til at få løst Ribes syv mod seks. Vi manglede så også nogle marginaler i slutfasen. Men ærgerligt, at vi ikke spillede bedre offensivt.

GOG var i aktion i Slovenien tirsdag og onsdag. Forberedelserne til fredagens kamp var en videoseance på idrætsefterskolen i Strib på vej mod den vestjyske hovedstad.

- Var der også noget træthed i det her, Krickau?

- Det ved jeg ikke. Det er selvfølgeligt anderledes at have ni dage til at forberede sig på os end de nul dage, vi havde den anden vej. Når det så er sagt, så er Ribe et godt hold og spillede en klog kamp. Vi var slet, slet ikke dygtige nok til at forvalte vore muligheder.

Med den uafgjorte kamp bliver GOG's opgør på fredag i Gudme mod Mors-Thy Håndbold pludselig en nøglekamp.

Men allerede tirsdag har GOG en drilsk kamp hos Rhein-Neckar Löwen i EHF European League. Fynboerne er allerede videre fra gruppespillet, så opgøret er reelt uden den store betydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce