Annonce
Fyn

- Sort dag for Venstre: Lilleholt kalder Løkke-afsked for uværdig

Lars Christian Lilleholt begræder Lars Løkke Rasmussens beslutning om at trække sig som formand. Arkivfoto
Tidligere klima- og energiminister har været en af Lars Løkke Rasmussens mest trofaste støtter. Han kalder behandlingen af ham uværdig og kalder lørdagen for en sort dag for Venstre. Nordfyn-borgmester Morten Andersen (V) håber, at Jakob Ellemann-Jensen nu træder frem som kandidat til formandsposten.

Lars Løkke Rasmussens beslutning om at trække sig som formand for Venstre er bestemt ikke lige populær i alle Venstre-kredse.

Den mangeårige formand for Venstre trak sig lørdag som formand for Venstre, efter at hovedbestyrelsen ikke havde imødekommet hans ønske om et fremrykket landsmøde, hvor han ville have mulighed for at fremlægge hans visioner, før der skulle tages stilling til en eventuel udskiftning af formandskabet.

I stedet stemte hovedbestyrelsen for et ekstraordinært landsmøde, hvor det første punkt på dagsordenen ville være formandskabets fremtid, og den model kunne Lars Løkke Rasmussen ikke acceptere og bevare sin selvrespekt, som han meddelte i et enslydende opslag på Facebook og Twitter.

Lars Christian Lilleholt har igennem årtier været én af Lars Løkkes Rasmussens mest trofaste støtter. Han kalder det processen for uværdig og betegner dagen som en sort dag for Venstre.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

"En sort dag for Venstre og det borgerlige Danmark. Stor tak til Lars Løkke for en kæmpe indsats som sundhedsminister, finansminister og statsminister i to omgange. Og ikke mindst tak for ni ekstra mandater ved folketingsvalget i juni. De var ikke kommet uden Løkke. Venstre siger farvel til en af de største politikere i Venstres historie. Uværdigt", skriver Lars Christian Lilleholt.

Annonce
Morten Andersen (V), borgmester for Nordfyns Kommune, havde gerne set, at Lars Løkke var blevet på posten som formand, men håber nu på, at Jakob Ellemann-Jensen træder frem som kandidat. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Borgmester: Håber på Jakob Ellemann

Borgmester for Nordfyns Kommune, Morten Andersen, er også gået til tasterne, efter at Lars Løkke Rasmussen - og i øvrigt også næstformand Kristian Jensen - har valgt trække sig.

Han forholder sig ikke til processen, der ledte op til Lars Løkke Rasmussens beslutning om at træde tilbage, men takker for indsatsen igennem årene.

"Tak for en fantastisk indsats for Venstre og for Danmark, Lars Løkke Rasmussen. Sundhedsreform, kræftpakker, arbejdsmarkedsreformer og ikke mindst kommunalreform har du i den grad været fader til", skriver Morten Andersen, der ikke er en del af hverken forretningsudvalget eller hovedbestyrelsen, men som også skal til ekstraordinært landsmøde og vælge ny formand senere i september.

Her håber han, at Jakob Ellemann-Jensen er trådt frem som kandidat.

- Jeg havde sådan set gerne set, at Lars Løkke var blevet på posten, men når det er sagt, er der andre gode kandidater. Jeg tror, at Jakob Ellemann-Jensen vil kunne samle partiet igen. Og det er der selvfølgelig i den grad brug for nu, siger Morten Andersen til Fyens Stiftstidende.

Morten Andersen kalder hele processen siden sommergruppemødet for "uskøn" og opfordrer til, at man overvejer, om posten som partiets næstformand pr. automatik skal føre videre til formandskabet.

- Vi har tidligere haft nogle næstformænd, som naturligt blev formænd. Det gælder for Anders Fogh Rasmussen, som var næstformand under Uffe Ellemann, og for Lars Løkke Rasmussen. Men det giver også noget splittelse, hvor det mere kommer til at handle om personer end politik. Så jeg synes, at man bør overveje, om det er fornuftigt at fortsætte på den måde, siger Morten Andersen.

Det nye formandskab for Venstre skal efter planen vælges ved et ekstraordinært landsmøde den 21. september.

Over for Fyens S

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce