Annonce
Kerteminde

Soroptimisterne tager imod ting til loppemarked

Soroptimisternes loppemarked holdes som altid på Rosengården på Kertinge Mark, og i år løber det af stablen søndag 1. september. PR-foto

Kertinge: - Hvis du ikke lige nåede at få ryddet op i gemmerne i sommerferien, så er der en ekstra god grund til at gøre det nu, hvor Soroptimisternes loppemarked nærmer sig, lyder det fra Soroptimisterne i Kerteminde.

Loppemarkedet holdes som altid på Rosengården på Kertinge Mark, og i år løber det af stablen søndag 1. september.

- Hvis du ønsker at støtte klubben med nogle af dine gode fund fra pulterkammeret eller loftet, så kan du henvende dig på telefon 24669007 eller 52192088 for nærmere aftale om indlevering eller eventuel afhentning. Klubben tager imod stort set alle former for effekter, bortset fra større møbler og hårde hvidevarer.

Overskuddet fra loppemarkedet går ubeskåret til klubbens humanitære arbejde. Og i år har klubben valgt at donere hovedparten af overskuddet til Børnetelefonen under Børns Vilkår.

- Så derfor – skynd dig at få kigget i gemmerne, og lad de ting du ikke længere selv bruger få et nyt liv, samtidig med at du støtter et godt formål, lyder det fra Soroptimisterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce