Annonce
Ugens Bedste

Chefredaktøren anbefaler

Chefredaktør Poul Kjærgaard anbefaler her fem artikler til din weekendlæsning. Foto: Lasse Hansen.

En vedkommende avis afspejler virkeligheden og livet. Der er lyse og mørke stunder. Dage båret af glæde og dage, hvor lynet uden varsel slår ned med ubarmhjertig styrke.

Det så vi eksemplet på i den seneste weekend, hvor en ung mand blev kørt ihjel ved en ubegribelig ulykke på Østfyn. Ulykken ændrede med et slag livet for en familie og den dræbte gymnasie-elevs venner. Og for alle vi andre, stak det i hjertet, fordi der næppe findes noget mere smertefuldt end at miste et barn.

Derfor har dækningen af lørdagens dødsulykke og de opfølgende artikler om eksempelvis mindehøjtideligheden på Nyborg Gymnasium optaget læsere i tusindvis i ugens løb. I sin tale ved mindehøjtideligheden betonede gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm vigtigheden af tale åbent om den sorg og de følelser, der rammer efter en så tragisk hændelse.

Sorgen forsvinder ikke af at blive lukket inde.

Derfor er det Fyens Stiftstidendes opgave at berette grundigt og sagligt om tragiske hændelser, som den, der ramte på en mørk landevej på Østfyn natten til søndag. Opgaven er en balancegang, hvor redaktionen først og fremmest har for øje at agere respektfuldt over for den unge mand, der aldrig kom hjem fra sommerferiens sidste fest og for hans efterladte.

Og den største respekt, viser avisen - mener jeg - ved at fortælle om et liv, der sluttede for tidligt. Og ved at skildre den sorg og tomhed, der opstår efter at lynet helt uden varsel slår ned som et eksempel på, at livet både byder på glæde og sorg; lys og mørke.

Akkurat som det er tilfældet med avisens indhold. I den forgangne uge er det vidt forskellige historier, der har optaget fynboerne. Fra en italiensk turist, der måtte rejse hjem fra Odense uden sin bortløbne hund til en kinesisk million-ordre hos en vestfynsk virksomhed. Og siden kronprinsessens deltagelse ved åbningen af Odense Blomsterfestival, har reportagen og i særdeleshed billederne af den royale gæst tiltrukket læsernes opmærksomhed. Hvis du overså nogle af historierne har vi samlet dem til dig på Fyens.dk.

Og nu når vi er ved festivaler, vil jeg varsle, at avisen og Fyens.dk i den kommende uge vil afspejle, at Odense står på den anden ende under HCA Festivals. På redaktionen vil vi gøre os umage for at guide dig i det vidunderlige virvar af overraskelser og oplevelser, der er blevet varemærket for en uge 34, hvor alt kan ske.

Jeg vil opfordre dig til at læse om HCA Festivals i avisen og på Fyens.dk. Men du må ikke snyde dig selv for at opleve festivalen i virkeligheden. Så gå ud i Odense og nyd en uge med gode oplevelser. Oplevelser, der fylder hverdagen med lys og glæde.

Jeg ønsker dig en god weekend og en god festival.

Annonce

Dødsulykke: Gymnasieelever holdt ét minuts stilhed

Alvoren stod mejslet i ansigterne på både gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm og eleverne, som mandag morgen var samlet i aulaen på Nyborg Gymnasium. Foto: Kasper Riggelsen.

Velkomsttale til eleverne på Nyborg Gymnasium var erstattet af en mindehøjtidelighed for 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose, som lørdag aften afgik ved døden efter at være blevet kørt over af en bil. - I må ikke gå alene med det her, lød beskeden fra gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm.

Læs historien her.

Italiensk turist måtte rejse uden sin hund: Pist væk ved Odense Zoo

Hanhunden Rocky fra Napoli i syditalien er forsvundet langt væk hjemmefra under sin italienske families ferie i Danmark. Sidst er den set fredag aften i området ved Odense Zoo. Privatfoto: Raffaele Coppola

Frivillige forsøger via sociale medier at hjælpe Raffaele Coppola fra Italien med at finde hans hund, som fredag blev væk under et besøg i Odense. Turisten selv har tirsdag været nødt til at rejse hjem, fordi hans ferie er slut.

Læs historien her.

300 mio. kr. i fynsk eksportaftale: Kinesere kom for at se ny fynsk fabrik

Tommelfingeren kom op, da en kinesisk delegation mandag besøgte virksomheden Fipros i Ebberup. Fipros skal levere mælkepulverstatning til deres nye kinesiske samarbejdspartner Wellingo og Dairy of 1888 fra næste år. En ny fabrik er derfor ved at blive bygget i Ebberup. Den så kineserne an mandag. Foto: Michael Bager.

Virksomheden Fipros A/S ved Ebberup bød mandag deres nye kinesiske samarbejdspartnere indenfor i det, der bliver den nye produktionsbygning for modermælkserstatning til kinesiske børn. Produktionen starter i januar næste år.

Læs historien her.

Royal åbning af blomsterfestivalen: Kronprinsesse Mary fik Odense til at smile

Gråbrødre Plads var fuldstændig fyldt med mennesker, da kronprinsesse Mary kom til byen for at åbne årets blomsterfestival. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix.

Odense Blomsterfestival åbnede torsdag med royalt besøg fra festivalens protektor kronprinsesse Mary, der blev mødt med store smil på turen rundt i gaderne.

Læs historien her.

Skal du vælge rød eller grøn: Vi tester Odenses løbehjul

De nye grønne elløbehjul af mærket Tier har holdt deres indtog i Odense. De er større end de efterhånden kendte røde fra Voi, men betyder forskellen noget? Foto: Michael Bager.

Der er forskel på de røde og grønne elløbehjul, som suser rundt i Odenses gader. Hvad skal du vælge - og hvordan kommer man i gang med at køre på dem?

Læs historien her.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce