Annonce
Musik

Sopranen dagdrømmer med Schubert og danser med Alberte Winding

Sopranen Mette-Maria Øyen giver sine bud på musik, der kan skabe lys og glæde i en ellers mørk tid. Arkivfoto: Robert Wengler
Sopranen Mette-Maria Øyen vil bruge dagene indendøre på at nyde storslåede operaopsætninger fra Metropolitan Operaen.

- Som operasanger og kulturmenneske ærgrer jeg mig over al den smukke kultur og musik, der nødvendigvis er lukket ned for i denne tid. Men her er tre bud på musik, der kan bidrage med lidt ekstra skønhed og glæde, siger sopranen Mette-Maria Øyen, der er kunstnerisk leder af Odense Sommeropera.

Annonce

1 Metropolitan Operaen

Jeg vil slå et slag for de kultur-streamingkanaler, der findes rundt om på nettet. Besøg for eksempel Metropolitan Operaen på www.metopera.org - hvor man finder de mest vidunderlige operaopsætninger. Men hold nøje øje med, hvornår de forskellige operaer streames, for de er kun online i 20 timer ad gangen.

2 Alberte Winding

I et hjem med tre børn er dans en naturlig del af hverdagen. Et album, der kan sætte gang i danseskoene herhjemme, er "Albertes bedste børnesange". Alberte Windings musik er så skøn, at de voksne også sagtens kan danse til den, selv om børnene ikke er hjemme.

3 "Winterreise"

Er humøret til at sidde og dagdrømme og nyde roen med lidt smuk musik, kan jeg stærkt anbefale, at man lytter til Franz Schuberts sangcyklus, "Winterreise", i en dansk indspilning med tenoren Mathias Hedegaard og pianisten Tove Lønskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Annonce