Annonce
Livsstil

Sony har sat sig på tronen af støjreducerende hovedtelefoner

Hvis man ikke er glad for sølv-farven, som egentlig mere er beige, sælges WH-1000XM3 os i sort. Foto: Silas Bang

Hovedtelefonerne WH-1000XM3 fjerner effektivt en stor del af støjen, men varmer også lidt rigeligt om ørerne.

Annonce

Verden er larmende.

Selv på en ensom arbejdsdag ved spisebordet hjemme er der en konstant summen fra køleskabet. Og udenfor høres vintervinden rive i hække og træer.

Men alt det forsvinder, når man lader Sonys over-ear-hovedtelefoner WH-1000XM3 glide ned over ørerne.

"Noise-cancelling" lyder det fra en kvindelig stemme i øregangen, hvorefter jeg virkelig mærker, hvordan selv svag støj faktisk kan føles øredøvende.

Mine tryk på computerens keyboard høres nu næsten ikke, men det er selvfølgelig især på fælleskontoret på arbejdet, at Sonys støjreducering hjælper. Støjen fra kollegaerne er ikke helt væk, men den er langt nemmere at klare på en lang arbejdsdag.

Og modsat Sonys forgænger, WH-1000XM2, slukker de opdaterede hovedtelefoner ikke for støjreduktionen efter fem minutter uden musik.

I det medfølgende etui er der et kabel til fx computeren og et oplader-kabel med USB-C. Kun ti minutters opladning giver hele fem timers ekstra musik. Foto: Silas Bang
Annonce

Hård kamp mode Bose

Hvis støjen fra omgivelserne skal helt væk, er det bare at sende musik via bluetooth fra mobilen.

Lyden fra musikken er ikke helt så imponerende som hos for eksempel topmodellen fra Master & Dynamics, MW60, men den er virkelig god med masser af dynamik og dybde. Og med den tilhørende app kan du personalisere lyden efter din smag.

For mig er valget mellem de to nemt, da MW60 ikke har støjreduktion og koster over 1000 kroner mere.

Sonys store konkurrent er da også QuietComfort 35II fra Bose, som er godt 350 kroner billigere. Vi tester for tiden begge, og der vinder Sony især på en mere effektiv støjreduktion samt batteritiden med op til 30 timers musikafspilning mod Boses 20 timer.

Problemet med over-ear-hovedtelefoner - modsat in-ear som for eksempel Libratones Track+ - er dog, at de presser på toppen af hovedet og er varme om ørerne. Og der er Boses hovedtelefoner lidt lettere og omslutter dine ører knap så kraftigt som Sonys. Det gør Boses rarere at have på i længere tid.

To konkurrenter ved siden af hinanden. Sony WH-1000XM3 og Bose QuietComfort 35II. Foto: Silas Bang
Annonce

Swipe dig videre

Den første tilslutning til min mobil gik også langt hurtigere hos Bose, hvor opdateringen af firmwaren hos Sony igen og igen gik i stå ved 14 procent. Og under telefonopkald imponerer lyden fra Sonys hovedtelefoner ikke personen i den anden ende.

Til gengæld imponerer Sony med en touch-betjening på venstre side af HW-1000XM3, hvor du både kan skifte sang, skrue op og ned for lyden samt tilkalde din digitale assistent i form af enten Apples Siri, Googles Assistant eller Amazons Alexa.

Det er desuden smart - omend måske mest en gimmick - at du kan slukke for støjreduktionen ved at lægge en hånd over din venstre hørekop, hvis en kollega vil snakke. Der er deudover fysiske knapper på højre hørekop til at skifte støjreduktionen og tænde og slukke.

Samlet set er Sony WH-1000XM3 det oplagte valg, hvis dit mål er at skrue godt og grundigt ned for den larmende verden omkring dig - samtidig med de leverer overbevisende musik til øregangen.

Pris og tilgængelighed: Sony WH-1000XM3 kan købes i danske butikker og på nettet til 2799 kroner. De fås i farverne sølv og sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce