Annonce
Nordfyn

Sonja blev overrasket: Månedens buket til et stærkt familiebånd

Louise Kamper (th) indstillede sin mor Sonja Kamper til Månedens buket i juli. Hvem kunne du tænke dig at overraske? Foto: Thomas Gregersen
Louise Kamper fra Otterup indstillede sin mor Sonja til at modtage juli måneds buket, fordi hun altid er klar til at tage en tørn for familien trods egen sygdom.
Annonce

Otterup: Sonja Kamper skulle egentlig have været til Blokhus for at fejre sin søns 50-års fødselsdag i et sommerhus, men på grund af de noget højere smittetal i området deroppe, blev dagen i stedet fejret lidt på afstand. Nemlig hos datteren Louise Kamper på Plantagevej i Otterup.

Sonja Kamper har i to omgange kæmpet med kræft og er med lavt immunforsvar i den risikogruppe, der skal være ekstra påpasselig over for smitte med covid-19.

Det var Louise Kamper, der havde indstillet sin mor til månedens flotte buket fra Blomster til Alt.

- Vi har altid haft et nært mor/datter-forhold, og mine forældre er der altid, når der er det mindste, jeg har brug for hjælp til. Vi skal helst snakke i telefon hver dag, og vi ses så meget som muligt. Hvis jeg har haft problemer, så har jeg altid vidst, at hun var der - også de gange, hvor jeg måske har siddet på den anden side af jorden, fortæller Louise Kamper.

- Ja, næst efter det her og fars hjem, har mormor og morfars hus altid været mit tredje hjem, indskyder Louises datter Victoria.

Både mor og datter er enige om, at hvis der er nogen, der fortjener en stor buket, så er det mormor Sonja.

Annonce

Ramt af kræft to gange

Sonja Kamper blev for nogle år siden ramt af kræft i underlivet, og da den kamp var ved at være vundet, blev hun ramt af brystkræft.

- Jeg har været igennem to lange forløb, hvor der både har været op- og nedture på krop og psyke. Man bliver jo bombet helt tilbage, når man så bliver ramt af sygdommen en gang til, fortæller Sonja Kamper, der har været igennem en stor genetisk udredning af sygdommene.


Jeg har været igennem to lange forløb, hvor der både har været op- og nedture på krop og psyke. Man bliver jo bombet helt tilbage, når man så bliver ramt af sygdommen en gang til

Sonja Kamper


Udover sygdomsforløbene har Sonja Kamper fået en hård medfart af bivirkningerne, som stadig kan mærkes, selvom hun nu er erklæret rask.

- Men, efter at være ramt af to forskellige former, der ikke har noget med hinanden at gøre, kan man jo ikke lade være at tænke på kræft, selvom man måske bare er vågnet med lidt smerter i kroppen en morgen. Det sidder i en, siger Sonja Kamper.

Annonce

Tog sygeorlov

Under sin mors sygdom tog Louise Kamper blandt andet sygeorlov i en periode, så hun kunne være der for sin mor.

- Mor har altid været den stærke - min klippe, men i sådan et forløb har blandt andet min far og jeg måttet prøve at være det i perioder, når mor var længst nede, siger Louise Kamper.

I sidste uge var Louise Kamper og familien på Bornholm, hvor forældrene rykkede ind i hjemmet på Plantagevej som hunde- og fuglepassere.

- Jeg har i nogle år været alene med min egen datter Victoria, og dér har det da kun været takket være mine forældre, jeg har kunnet få tingene til at hænge sammen med at passe et job.

Hun er altid til glæde og gavn for andre, hun har været donor, har samlet ind til velgørenhed og er frivillig inden for nødhjælp. Så jeg synes virkelig, hun har fortjent buketten, siger Louise Kamper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce