Annonce
112

Sommertid: Grill satte ild i græsplæne

Pas på grillen, for den kan nemt sætte en brand i gang, sådan som det var ved at ske onsdag aften ved Jørgensø. Arkivfoto: Michael Bager
Det er tørt mange steder og derfor skal man være forsigtig, når der tændes op i grillen. Onsdag aften gik det galt for en sommerhusejer ved Jørgensø.

Når man tænder op i grillen gør man klogt i at sikre, at den står på et solidt underlag og ikke risikerer at sætte en brand i gang.

Om en sommerhusejer på Rasmus Jørgens Vej ved Jørgensø onsdag aften havde gjort det vides ikke, men i hvert fald var grillen årsag til en brand.

I første omgang lød alarmen klokken 21.01 på ild i et sommerhus, men så galt fat var det dog ikke. Der var på grund af grillen gået ild i noget bevoksning eller en græsplæne, og det var lykkedes for borgeren og muligvis nogle flere selv at få ilden slukket. Alligevel nåede brandfolkene frem og fik sikret, at der ikke var flere gløder tilbage.

- Vi kan vist godt sige, at grillen gik lidt over gevind, fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen, Fyns Politi.

Grillmasteren er nu blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, som typisk ender med en bøde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce