Annonce
Odense

Sommerskole skal inspirere Robotbyens børn

Formand og medstifter af Teknologiskolen, Jacob Nielsen, er henrykt over den anerkendelse de har fået fra Odense Kommune om den service, de kan tilbyde børnene. Foto: Victor Juul Grønbæk
For første gang siden Teknologiskolen startede sommerskolen "Robot Summer Camp" op, har de i år fordoblet antallet af mulige deltagere fra 50 til 100 elever. Medstifter og formand for Teknologiskolen, Jacob Nielsen, tror på, at deres sommertilbud er et vigtigt element i kommunens målsætning om flere teknologiinteresserede børn.

Hvad er det I laver på Robot Summer Camp?

- Vi laver alle mulige former for robotteknologi. Vi får dioder til at lyse, motorer til at køre og det hele til at spille sammen, så man til sidst får noget stykket sammen, der minder om en robot. Vi bygger ikke avancerede industrirobotter, men små robotter, der kan løse mindre opgaver. Inspiration finder vi imidlertid i industrien.

Hvordan kan det være i har fordoblet antallet af deltagere i år for første gang?

- Odense Kommunes ”Børnene i Robotbyen”-projekt har været med inde over det her, og de har spurgt, om vi kunne øge kapaciteten, fordi de gerne vil have flere børn skal interessere sig for robotter. De skød omkring 100.000 kroner ind i vores sommerskole, så derfor har vi kunnet udvide som vi har. Hvis vi skal udvide mere, ville det blive 200 børn over to uger i stedet. Det ved jeg på nuværende tidspunkt ikke, om vi kan finde deltagere nok til.

Hvorfor tror du, at jeres sommerskole er så efterspurgt?

- Mange børn og unge synes teknologi er spændende og der er meget fokus på det i skolerne for tiden. Hos os får de en masse ny viden om, hvad robotter er. De får forhåbentlig en masse nye kammerater og får lov at arbejde med teknologi på en måde, som der ikke er tid til ude på skolerne. Her handler det om teknologi i en hel uge. Med hensyn til tilmelding, tog det kun 3-4 dage før alle vores pladser var optaget.

Er der måske et håb om at børnene får smag for det her, for så at vende tilbage til SDU?

- Fra industriens side er der et voldsomt pres for at få flere børn til at interessere sig for det her, så der på sigt kommer flere ingeniører. Det vil vi gerne hjælpe med til. Vi er her for at pirre børnenes nysgerrighed. Hvis børnene allerede synes teknologi er spændende, så har de her en mulighed for at arbejde med noget en hel uge, som de ikke kan finde andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce