Annonce
Odense

Danske sommerrevyer i pakke-klemme: Falder ned mellem to stole

Lars Arvad, direktør for Odense Sommerrevy og formand for Revy Danmark, slår fast, at indtil nu er ingen af landets 21 sommerrevyer aflyst, fordi man afventer situationen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
De danske sommerrevyer er faldet ned mellem to stole og er ikke omfattet af hjælpepakker, selvom det er uvist, om de får lov til at gennemføre årets forestillinger på grund af corona-restriktioner. Hos Odense Sommerrevy håber man på en snarlig afklaring.

Snart nærmer sig tiden, hvor sommerrevyer landet over skulle sørge for spydige bemærkninger pakket ind i sang, dans og sjov. Men på grund af spredningen af corona-virus og forbuddet mod store arrangementer hænger de nu alle i en tråd, der ikke er helt så tyk, som den har været.

Men sommerrevyerne har også en anden udfordring end uvisheden om, hvorvidt årets forestillinger kan gennemføres, fortæller Lars Arvad, der udover at være direktør for Odense Sommerrevy også er formand Revy Danmark, som er en sammenslutning af 21 revyer i Danmark.

For mens der er lavet økonomiske hjælpepakker til teatre, festivaler og museer, så er revyerne landet hårdt mellem to stole.

- Det mest bekymrende lige nu er, at revyerne ikke er inde i de hjælpepakker, som eksisterer. Der er en erhvervspakke, som man kan søge ved Erhvervsministeriet, som vi ikke er omfattet af, og så er der en kulturpakke, som vi heller ikke er omfattet af, siger Lars Arvad.

Annonce

Færre end 1000

Det betyder, at revyerne hverken kan få hjælp fra den ene eller den anden pakke.

- På den pakke, der ligger i Erhvervsministeriet, er der en grænse på 1000 personer, hvis man søger kompensation. Så skal det være over 1000 tilskuere per forestilling. Det har vi ikke i Odense, og det er der ingen, der har – det er kun Cirkusrevyen, der har ganske få forestillinger, hvor der er solgt over 1000 billetter til.

- Tinderbox og de store festivaler er dækket af pakken fra Erhvervsministeriet, fordi de er så mange samlet på én gang. Vi er det jo over mange gange, så vi falder udenfor, forklarer Lars Arvad og fortæller om pakken fra Kulturministeriet:

- Det er en pakke, der er tilegnet selvejende institutioner og teatrene, der får over 50 procent i støtte. Så vi glider imellem to stole. Jeg synes, det er opsigtsvækkende, at der lige nu er 21 revyer, som ser ud til at falde udenfor de hjælpepakker, som der er. Derfor er Lars Arvad dagligt i kontakt med ministeriet, og der er forhandlinger i gang, så hjælpepakkerne kan blive rettet til.

- Det håber vi kraftigt på, at de gør.

16.000 i forsalg

Imens er Lars Arvad og de andre revy-direktører i venteposition.

- Der er ingen af revyerne, der er aflyst, slår han fast og fortsætter:

- Vi er nødt til at vide, hvor mange mennesker en stor forsamling er, før vi kan rykke, siger Lars Arvad med henvisning til de restriktioner, der er lagt på vores mulighed for at mødes.

Der er plads til 775 publikummer i Odense Sommerrevys telt per forestilling. Dertil kommer omkring 100 skuespillere, musikere, ansatte og frivillige.

Hvis det ender med en aflysning, vil det koste Odense Sommerrevy mange penge.

- Der er noget, vi kan søge kompensation for på nuværende tidspunkt som lønkompensation. Men det svarer slet ikke til, hvad vi skal af med i billetpenge. Hvis vi aflyser og skal tilbagebetale, har vi et problem, siger Lars Arvad og fortæller, at der på nuværende tidspunkt er solgt 16.000 billetter.

Kort reaktionstid

Odense Sommerrevy skulle have haft premiere 7. maj i år, men den blev i midten af marts udskudt til efter sommerferien på et endnu ikke offentliggjort tidspunkt.

Hvis det bliver muligt at gennemføre revyen, er holdet og organisationen klar.

- Vi har rimelig kort reaktionstid på at få teltet op. Det kan vi gøre inden for 14 dage. Alt forarbejdet er lavet, og alt det grundlæggende, man har kunnet lave på afstand, har vi lavet.

- Scenografien er bygget og skal bare stilles op, teksterne er lavet og skal måske rettes lidt til – alt det er sådan set klar. Derfor har vi også haft udgifterne til det, og det er også derfor, det er en katastrofe, hvis ikke vi får lov til at spille, siger Lars Arvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce