Annonce
Middelfart

Sommerlæsning med præmier i sigte

Sommeren byder på masser af gode læseoplevelser for børn, som endda kan deltage i konkurrncer ved at anmelde bøgerne. PR-foto

Middelfart: Når skoleåret slutter, er mange børn glade for at slippe for skolebøgerne. I stedet er det en glæde at skifte over til en masse selvvalgt litteratur, og det kan man finde på biblioteket.

Sommerbogen er en læsekonkurrence, hvor man læser og anmelder gode bøger, og dermed deltager i lodtrækning om masser af præmier. Sommerbogen begynder lørdag 15. juni, og på Middelfart Bibliotek vil der fra klokken 10-12 være en præsentation af bøger for forskellige aldersgrupper. Der er gratis adgang, men husk at bestille billetter på bibliotekets hjemmeside.

Sommerbogen er et landsdækkende læselyst-projekt målrettet børn i alderen 7-14 år.

Middelfart Bibliotek holder i øvrigt lokale læsekonkurrencer, hvor man udfordres i forskellige læseegenskaber: Kan du læse på hovedet? Eller hvad med at bygge en hule og læse inde i den? Hver udfordring giver point, og hvis man læser sig til mindst 20 point, deltager man i lodtrækningen om gavekort til Bog & Idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce