Annonce
Nordfyn

Sommergave til børn og unge: Ekstra million til en aktiv ferie

Søndersø Karting Klub er klar til at give de unge med hang til fart og motorlarm nogle spændende timer. Arkivfoto: Anders Brohus
1,1 million kroner fra Christiansborg giver sved på panden i Nordfyns Ungdomsskole, der allerede havde lavet et omfattende program med aktiviteter i skoleferien.

Nordfyn: Buketten af sommerferietilbud til nordfynske børn og unge  bliver bogstavelig talt bundet, samtidig med at de første aktiviteter går i gang.

For skoleeleverne har taget hul på sommerferien, og Nordfyns Ungdomsskole, der står for sommerferie-aktiviteterne, havde forberedt et ekstra stort program, der tager hensyn til, at flere børn og unge kommer til at tilbringe mere af ferien hjemme i år.

Men så sendte Christiansborg-politikerne en check på 1,1 millioner kroner til Nordfyns Kommune som en del af den sommerpakke, der skal skabe sommeraktiviteter for børn og unge.

Annonce

Derfor fik ungdomsskoleleder Morten Schneider Schlægelberger og hans medarbejdere rygende travlt med at finde ud af, hvordan de penge bruges bedst.


Street Day-pakken kommer både til Morud, Otterup, Søndersø og Bogense og foregår for elever fra 3. til 6. klasse om eftermiddagen og for de ældre elever om aftenen. Første gang er mandag den 6. juli ved Bogense Skole.


En opgave, der har vist sig ikke at være helt let, fordi de foreninger og klubber, der kunne være med til at tilbyde flere aktiviteter, ikke kan springe på med så kort varsel, fordi mange af de voksne, der skulle hjælpe, for længst har planlagt ferien.

Et af de nye tilbud, der er kommet til, er Street Day, der består af en mængde aktiviteter i det fri blandt andet basket, breakdance, hiphop, skate, soccer og løbehjul.

Street Day-pakken kommer både til Morud, Otterup, Søndersø og  Bogense og foregår for elever fra 3. til 6. klasse om eftermiddagen og for de ældre elever om aftenen. Første gang er mandag den 6. juli ved Bogense Skole.

Vildmarkstur

Desuden planlægges en moutainbike-camp over tre dage, en tur med skibet Fylla i samarbejde med Red Barnet og en udflugt for de unge, der bruger scootervækstedet i Otterup.

Kataloget, som var lavet, før de ekstra penge landede på Nordfyn, har både tilbud til dem, der gerne vil være kreative med billedkunst, tøjdesign, musik eller en klovneworkshop, og til dem, der hellere vil dyrke sport, for eksempel spille golf, skyde med riffel, windsurfe eller sejle i optimistjolle.

De motor-glade unge kan køre gokart, tage knallertkørekort eller peppe scooteren op.

Tidligere naturvejleder i Nordfyns Kommune Daniel G. Sørensen står for en "vildmarkstur" med overnatning i bivuak.

Langt de fleste af tilbuddene er gratis for de unge, men de skal dog betale for blandt andet knallertkørekort og speedbådbevis. Deltagerne skal selv sørge for transport til aktiviteterne.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

OB For abonnenter

Oliver Christensen viste stærke parader - men pokeren om OB-målmanden er en gyser efter HSV-keepers pragtkamp

OB For abonnenter

Se højdepunkterne: OB fightede sig til point i hidsig tidlig topkamp

Annonce