Annonce
Nordfyn

Sommergave til børn og unge: Ekstra million til en aktiv ferie

Søndersø Karting Klub er klar til at give de unge med hang til fart og motorlarm nogle spændende timer. Arkivfoto: Anders Brohus
1,1 million kroner fra Christiansborg giver sved på panden i Nordfyns Ungdomsskole, der allerede havde lavet et omfattende program med aktiviteter i skoleferien.
Annonce

Nordfyn: Buketten af sommerferietilbud til nordfynske børn og unge  bliver bogstavelig talt bundet, samtidig med at de første aktiviteter går i gang.

For skoleeleverne har taget hul på sommerferien, og Nordfyns Ungdomsskole, der står for sommerferie-aktiviteterne, havde forberedt et ekstra stort program, der tager hensyn til, at flere børn og unge kommer til at tilbringe mere af ferien hjemme i år.

Men så sendte Christiansborg-politikerne en check på 1,1 millioner kroner til Nordfyns Kommune som en del af den sommerpakke, der skal skabe sommeraktiviteter for børn og unge.

Derfor fik ungdomsskoleleder Morten Schneider Schlægelberger og hans medarbejdere rygende travlt med at finde ud af, hvordan de penge bruges bedst.


Street Day-pakken kommer både til Morud, Otterup, Søndersø og Bogense og foregår for elever fra 3. til 6. klasse om eftermiddagen og for de ældre elever om aftenen. Første gang er mandag den 6. juli ved Bogense Skole.


En opgave, der har vist sig ikke at være helt let, fordi de foreninger og klubber, der kunne være med til at tilbyde flere aktiviteter, ikke kan springe på med så kort varsel, fordi mange af de voksne, der skulle hjælpe, for længst har planlagt ferien.

Et af de nye tilbud, der er kommet til, er Street Day, der består af en mængde aktiviteter i det fri blandt andet basket, breakdance, hiphop, skate, soccer og løbehjul.

Street Day-pakken kommer både til Morud, Otterup, Søndersø og  Bogense og foregår for elever fra 3. til 6. klasse om eftermiddagen og for de ældre elever om aftenen. Første gang er mandag den 6. juli ved Bogense Skole.

Annonce

Vildmarkstur

Desuden planlægges en moutainbike-camp over tre dage, en tur med skibet Fylla i samarbejde med Red Barnet og en udflugt for de unge, der bruger scootervækstedet i Otterup.

Kataloget, som var lavet, før de ekstra penge landede på Nordfyn, har både tilbud til dem, der gerne vil være kreative med billedkunst, tøjdesign, musik eller en klovneworkshop, og til dem, der hellere vil dyrke sport, for eksempel spille golf, skyde med riffel, windsurfe eller sejle i optimistjolle.

De motor-glade unge kan køre gokart, tage knallertkørekort eller peppe scooteren op.

Tidligere naturvejleder i Nordfyns Kommune Daniel G. Sørensen står for en "vildmarkstur" med overnatning i bivuak.

Langt de fleste af tilbuddene er gratis for de unge, men de skal dog betale for blandt andet knallertkørekort og speedbådbevis. Deltagerne skal selv sørge for transport til aktiviteterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce