Annonce
Nyborg

Sommeren 2021: Kalender i gult

Når den sidste cyklerytter 3. juli næste år kører over målstregen på Storebæltsvej, er den største begivenhed i Nyborg nogensinde slut. Men den bliver langt fra den eneste begivenhed, nyborgenserne kan glæde sig til i 2021.
Tour de France bliver den største, men så langt fra den eneste festlige begivenhed i Nyborg til næste år.
Annonce

NYBORG: Den 3. juli 2021 finder den hidtil største begivenhed i Nyborg sted.

Men selv om næste års kalender på mange måder bliver gul, er Tour de France så langt fra den eneste store og festlige begivenhed, nyborgenserne og byens gæster kan se frem til.

- Det er lige før, kommunen bør tilbyde borgerne en fest-træningslejr ...,  lyder det muntert fra formanden for det lokale erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V).

Og efter en coronaramt og stille sommer i år, skal meget da også gå galt, hvis ikke sommeren 2021 i Nyborg og omegn kommer til at gå over i historien som en af de festligste nogensinde.

Tour de France-etapen med mål på Storebæltsvej ventes alene at samle et publikum på op mod 100.000.

Det er også nogenlunde lige så mange mennesker, arrangørerne af Ørbæk Marked regner med at se den efterfølgende weekend.

Og senere på sommeren følger så Nyborg Voldspils sommerforestilling "Cyrano" og et tre dage langt Danehof.

Annonce

Ikke set før

Det er begge begivenheder, der hver især kan samle et publikum på den pæne side af 20.000.

- Jeg tror ikke, vi nogensinde før har haft et kalenderår i Nyborg med så mange begivenheder, konstaterer Peter Wagner Mollerup.

Han minder om, at der også skal et købstadsjubilæum og en masse aktiviteter på det nyindrettede Torvet i kalenderen for 2021.

Og selv om museumsinspektør og leder af Nyborg Slot & Kulturarv Mette Ladegaard Thøgersen og de øvrige bag Danehof 2021 må flytte arrangementet - blandt andet på grund af Tour de France - ser hun også frem til en ualmindelig festlig sommer i Nyborg og omegn.

- Jeg tænker, at vi efter en sommer i år uden de store begivenheder godt kan bruge en sommer til næste år med mange af dem, som hun siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce