Annonce
Fyn

Sommerdag i regnvejr: Risiko for skybrud og torden

Der er fredag eftermiddag risiko for skybrud og torden på Fyn, og først fredag aften ventes det at klare op. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fredag eftermiddag varsler DMI risiko for tordenbyger og lokale skybrud på hele Fyn.

Fredag bliver mest en sommerdag med indendørs sysler, for allerede fra fredag morgen og formiddag regner det, og det kan blive endnu voldsommere ud på eftermiddagen.

Derfor er det en god idé at finde paraplyen og gummistøvlerne frem, og lade det lette sommertøj ligge på hylden en dags tid.

DMI varsler nemlig lokale skybrud og tordenbyger på hele Fyn fra klokken 13 og frem til fredag aften ved 19-tiden, fremgår det af meteorologernes hjemmeside.

Med lokale skybrud menes nedbør på mellem 15 og 25 millimeter på en halv time.

Har man en kælder eller bor man i lavtliggende områder er det en god idé at sikre sig og tage forholdsregler, ligesom man skal være opmærksom som trafikant på oversvømmede viadukter og vejbaner, som kan give aquaplaning - eller dækslip på almindeligt dansk.

Vejrmæssigt er det en svag frontzone med regn og byger, som fra fredag morgen og formiddag ligger over den centrale og vestlige del af landet, så skal man til Jylland skal man også indstille sig på en våd sommerdag. Længere mod øst - og det vil sige Fyn - kan bygerne også lokalt blive kraftige.

Først fredag aften ventes der opklaring, og lørdag kan man så glæde sig over 24 grader og solskin - hvis man er til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce