Annonce
Odense

Sommerballetten er tilbage i Odense

Nikolaj Hübbe var selv på scenen, da de kongelige dansere i 2011 optrådte i Kerteminde. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Efter 10 års fravær er balletmester Nikolaj Hübbe og hans dansere tilbage i Kongens Have i juni - hvis vejret holder.
Annonce

Siden 2006 har Det Kongelige Teaters kongelige sommerballet trukket titusinder af danskere til de gratis balletforestillinger rundt om i landet, men ikke siden 2009 har de optrådt i Odense. Dengang var det i Kongens Have, og det bliver det også, når de i år vender tilbage til byen.

Odenseanerne kan opleve perfektionisme ud til yderste tåspids, når Det Kongelige Teaters sommerballet gæster Kongens Have i hjertet af Odense mandag 17. juni 2019, lover presseansvarlig Anna-Katharine Gravgaard fra Den Kongelige Ballet. Og balletmesteren selv glæder sig til at vise det progran, han har skruet sammen.

- Jeg er bragende stolt af Den Kongelige Ballets høje niveau netop nu. Det skal vi selvfølgelig vise hele landet. Sommerballetten er altid et af kompagniets højdepunkter. Helt personligt glæder jeg mig allerede, siger Nikolaj Hübbe.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) glæder sig over, at Odenses børn og voksne igen kan opleve nationalscenens dansere midt i en af byens grønne åndehuller.

- Den Kongelige Ballet er dybt fascinerende med sine fysiske kraftpræstationer og evne til at fortælle historier uden ord. Jeg håber, at rigtig mange odenseanere vil benytte denne unikke mulighed for at nyde ballettens magi i hyggelige og kendte omgivelser. I Odense er vi jo godt vant i kraft af vores fantastiske balletskole, der bidrager til byens kulturelle oplevelser både ventede og uventede steder, siger hun.

De kongelige dansere optræder fra kl. 19 - forinden vil elever fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense låne scenen og varme publikum op.

Kongelig Sommerballet besøger i alt ti danske byer, men Odense er den eneste by på Fyn.

Sommerballet

Den Kongelige Ballet optræder mandag 17. juni 2019 kl. 19 i Kongens Have. Det er første gang siden 2009 og 2008. I 2006 optrådte de kongelige dansere på Sanderumgaard.

Der er fri entré til arrangementet, og det kan anbefales at komme i god tid.

Medbring gerne en picnickurv og et tæppe til at sidde på.

I tilfælde af regnvejr aflyser Den Kongelige Ballet først i sidste øjeblik inden forestillingsstart.

Det kunstneriske program og navne på turnéens dansere offentliggøres af Den Kongelige Ballet onsdag 22. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce