Annonce
Odense

Sommerafløsere smutter: Ældreplejen mangler varme hænder

Alle uopsættelige og livsvigtige opgaver bliver løst, forsikrer Odense Kommune, men på grund af vikarmangel er der frem til midten af august længere mellem de varme hænder i ældreplejen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Odense Kommune har i år ekstraordinært svært ved at skaffe afløsere og vikarer til ældreplejen i sommmerferien. Og det vil uundgåeligt kunne mærkes af de borgere, der modtager hjælp fra kommunen.

Odense: Ældre og handicappede, der modtager hjælp af Odense Kommune, må væbne sig med tålmodighed resten af sommeren. For ældreplejen kan i år ikke skaffe det fornødne antal vikarer og afløsere til at dække ind i sommerferien, og det vil gå ud over den kommunale service, oplyser Charlotte Scheppan, der er sundhedschef i Odense Kommune.

Umiddelbart så det ellers ikke ud til, at sommerferien skulle volde problemer på personalefronten. Indtil afløserne begyndte at springe fra.

- For fire uger siden så ferieplanlægningen faktisk ganske fornuftig ud. Vi havde ansat afløsere, der var tid til at lære dem op, og resten skulle vi have gennem vikarbureauerne. Men så begyndte afløserne at sige fra, fordi de fandt noget andet at lave, og vikarbureauerne kunne ikke dække. Og det er i forvejen svært at rekruttere til ældreområdet, for der er ingen ledige at tage af, siger Charlotte Scheppan.

Annonce
Ældreplejen i Odense kan ikke leve op til sin normale standard den næste måneds tid. For kommunen kan ikke skaffe nok afløsere og vikarer til at dække ind i sommerferien, fortæller sundhedschef  Charlotte Scheppan. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

Og lige som med så meget andet spiller corona-situationen formentlig en rolle.

- Vi ved, at mange unge har fået arbejde som podere (der udfører corona-test, red.). Nogle har stadig det arbejde, mens andre vil holde ferie, efter at de har tjent penge, lyder buddet fra Charlotte Scheppan.

Vil kunne mærkes

Manglen på afløsere og vikarer gør, at kommunen må tilrettelægge arbejdet anderledes end normalt.

- Hver dag vil vi prioritere opgaverne. De uopsættelige og livsvigtige ting såsom medicin, mad, drikke og toiletbesøg vil blive løst. Dér, hvor det vil kunne mærkes, er på rengøringen og tilvalg efter klippekortordningen til for eksempel en ledsaget tur, en at drikke kaffe med eller ekstra rengøring. Her kan borgere opleve, at opgaver bliver udsat eller forsinkede, fortæller Charlotte Scheppan og fortsætter:


De uopsættelige og livsvigtige ting såsom medicin, mad, drikke og toiletbesøg vil blive løst. Dér, hvor det vil kunne mærkes, er på rengøringen og tilvalg efter klippekortordningen.

Charlotte Scheppan, sundhedschef


- Geografisk spreder vi personalet bredere ud end normalt, og det betyder, at mange borgere vil opleve, at der kommer flere nye i deres hjem. Nogle, som de ikke kender, men som stadig kan løse opgaverne.

Først i midten af august ser det ud til, at bemandingen i ældreplejen er tilbage på normalt niveau.

- Vi er selvfølgelig utroligt kede af situationen. Men vi synes, det er bedre at melde det ud til borgere og pårørende med det samme, siger Charlotte Scheppan.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Danmark For abonnenter

Afpresning, milliardsvindel og kidnappede katolikker: Få overblik over skandalen i Vatikanet

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Nyborg

Slut med test i Nyborghallerne: Vaccination og kviktest samles på ét sted

Annonce