Annonce
Nordfyn

Sommer uden bad: Morud Friluftsbad skal renoveres

Mange af de fliser, der ikke allerede er faldet af i Morud Friluftsbad, sidder så løse, at Thomas Skovhus let kan pille dem af. Foto: Betty Rasmussen
Friluftsbadet åbner ikke i sommer. Bassinerne skal have den store omgang med nye fliser og bund. Derfor må Moruds børn og unge for anden sommer i træk finde andre sommerfornøjelser.

Morud: Der bliver ingen forfriskende dukkert i Morud Friluftsbad denne sommer.

I modsætning til sidste sommer hvor badet også holdt lukket, skyldes sommertørken i år dog ikke frygten for coronasmitte - i hvert fald kun indirekte.

For med usikkerheden om, hvorvidt det vil være muligt at åbne under normale vilkår til sommer, har bestyrelsen besluttet, at den efterhånden hårdt tiltrængte renovering af de to bassiner skal sættes i gang nu.

Annonce

Derfor har bestyrelsen bedt Nordfyns Kommune om at få fremrykket de 4,5 millioner kroner til renovering, der er afsat på kommunens budget for 2022. Det endelige ja til det ønske mangler stadig, fordi kommunen afventer konkrete planer for renoveringen, og det arbejde er i fuld gang.

- Der er gang i beregninger på, hvor meget der skal laves, og vi arbejder på at få tilbud hjem. siger formand for bestyrelsen Thomas Skovhus.

Bevillingen fra Nordfyns Kommune er betinget af, at Morud Idrætsforening selv bidrager med en del af de samlede udgifter. Det kan også ske i form af arbejdstimer.

- Vi laver det, vi kan selv, og resten må vi betale os fra. Vi har sat penge til side til det, fortæller Thomas Skovhus, der ikke tror på, at det bliver muligt at generere helt så mange frivillige arbejdstimer i år som sidst, badet blev renoveret.

Fliser falder af

Det er ingen overraskelse, at tiden er inde til, at friluftsbadet skal have den store omgang, for sådan har det været cirka hver 20. år, siden badet blev opført i 1937. Den seneste store renovering blev udført i år 2000.


Vi laver det, vi kan selv, og resten må vi betale os fra. Vi har sat penge til side til det.

Thomas Skovhus, formand for bestyrelsen


Det er især fliser og beton i de to bassiner, der skal have den store tur. Mange fliser er knækket eller faldet helt af godt hjulpet på vej af denne vinters hårde frost.

De to bassiner i friluftsbadet trænger til den helt store renovering. Derfor åbner badet ikke igen før sommeren 2022. Foto: Betty Rasmussen

Vandbehandlingen skal også kigges efter, og der skal tænkes i energibesparelse. Derimod er der udelukkende tale om normal vedligeholdelse af faciliteterne indendørs.

Et forhold, der vil veje tungt i udgifterne, er, at grundvandet i området ligger højere end bunden af bassinet. Så når bassinet tømmes, og betonbunden fjernes, skal grundvandet forhindres i at stiger op i bassinet.

Hvornår arbejdet kommer i gang, ligger endnu ikke fast. Det afhænger blandt andet også af muligheden for at skaffe håndværkere.

- Vi håber på, vi får det ryddet i sensommeren, og at de kan sætte nye fliser på i foråret 2022, så vi kan overtage det 1. maj og blive klar til åbningen 5. juni, siger Thomas Skovhus.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Bagsiden

Kan du banke en gås - eller en elefant? Svenskerne kan

Annonce