Annonce
Debat

Something is rotten in the state of Denmark

Læserbrev: Kulturlivet i Danmark er en døende patient, og lige nu vi ved at slukke for respiratoren. Og selv om vi har en kulturminister, der mener, at kultur kun består af håndbold, så ligger hele ansvaret ikke kun hos regeringen. Kommunerne og kommunalbestyrelser i hele landet virker også uinteresserede i at genoplive kulturlivet.

Også i Odense virker byrådet til at kigge væk, så snart små ikke-etablerede kulturinstitutioner ønsker støtte. Det tætteste, de kan komme på at få støtte til opstart, er at søge midler til en større kulturoplevelse én gang årligt. Derfor mener jeg, at vi er nødsaget til at oprette en opstartspulje for nye kulturtilbud. Denne pulje skulle ligge på omkring en million kroner årligt, og ville kunne søges én gang årligt de første fem år efter oprettelse af ens kulturtilbud.


Annonce

Og hvis vi skal genoplive kulturlivet, skal vi snart til at navngive odenseanske tilbud efter noget andet end H.C Andersen.


Og her vil jeg gerne komme alle ”hvor skal pengene komme fra”-typerne i forkøbet. Pengene skal komme fra Odense Symfoniorkester. Odense kommune bruger hvert år omkring 33 millioner kroner på symfoniorkesteret. Her kan vi sagtens tage en million kroner årligt og bruge på tilskud til nye kulturtilbud.

Og hvis vi skal genoplive kulturlivet, skal vi snart til at navngive odenseanske tilbud efter noget andet end H.C Andersen. Ja, det er rigtigt, at han er den største forfatter i dansk historie, men han forlod også Odense, så snart han havde muligheden.

Og vi har mange andre kæmpe kulturpersonligheder, der kommer fra Odense, for eksempel Ove Sprogøe eller Morten Korch. Så lad os nu tænke lidt ud af boksen. Lad os ikke ende i en situation, hvor vi ender med at sige, nichekulturen er død, længe leve millionkulturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce