Annonce
Odense

Somalisk fritidsklub meldt for vold

Privat børne- og ungeforening i Vollsmose meldt til politiet for at slå børnene over fingrene med en kæp

VOLLSMOSE: Henvendelser fra to somaliske børn fik i går Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning til at politianmelde en børn- og ungeklub i Vollsmose.

Klubben holder til i en lejlighed i Bøgeparken og er et udelukkende privat initiativ, hvor somaliske børn får fritidsundervisning i somalisk kultur og sprog.

Ifølge børnenes forklaring til en lærer på Abildgårdskolen er de blevet udsat for slag over fingrene med en kæp, hvis de ikke var opmærksomme nok eller ikke fulgte nok med i undervisningen. Henvendelsen bunder i en episode fra december. Og de hårdhændede afstraffelsesmetoder har ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger fået børnene til at døbe klubben "smæk-skolen."

Børn- og Ungerådmand Jane Jegind valgte i går at politianmelde klubben. Hun advarer dog imod at drage forhastede konklusioner.

- Vi har en begrundet mistanke, men det er jo slet ikke bevist, om der er noget om det endnu. Det er nu det, der bliver politiets opgave, siger hun.

På Abildgårdskolen i Vollsmose kender man ikke noget til den forældredrevne fritidsklub, men mange af børnene går til modersmålsundervisning i forskellige klubber i weekenden.

- Vi har ikke kendskab til alt hvad vores elever laver i fritiden, og jeg anede ikke engang, at skolen eksisterede, fortæller Allan Feldschou, der er skoleinspektør på Abildgårdskolen.

Også på Humlehaveskolen går mange elever til modersmålsundervisning i week enden. Og her kommer sagen ikke bag på skoleinspektøren.

Annonce

- Ikke overraskende

- Jeg mener, at det er mere reglen end undtagelsen, at man sætter fysiske grænser og straffer sine børn. Det er en del af hele miljøet i Vollsmose. Mange af kulturerne har ikke været gennem ungdomsoprøret og alt det, vi har oplevet i Europa. De har en helt anden tilgang til børneopdragelse, fortæller Olav Nielsen.

Han minder samtidig om, at volden kan bunde i forældres bekymring.

- Vi skal ikke glemme, at de er velmente i den forstand, at det er nogle voksne mennesker, der prøver at tage ansvar for, at deres unge ikke skal rode sig ud i kriminalitet og stofmisbrug og alt muligt andet. At vi så er uenige, skal ikke undsige den kompliment, at de gør noget i stedet for at lade som ingenting.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce