Annonce
Middelfart

Som reaktion på stigende smitte: Nu bliver gågaden i Middelfart tosporet

Inden udløbet af denne uge vil gågaden i Middelfart blive opdelt i to spor for at gøre byen mere coronasikker og tryg at handle i. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Middelfart Kommune har sammen med handelsstandsforeningen nye tiltag på vej i gågaden som reaktion på den stigende smitte i kommunen.
Annonce

Middelfart: Smittetrykket i Middelfart Kommune har været stødt stigende siden slutningen af november, og det har fået kommunen og handelsstandsforeningen til i samarbejde at tage affære.

Inden ugens udløb vil gågaden nemlig blive indrettet med en midterstribe, der skal få handlende til at holde til højre, når de bevæger sig ned ad gågaden. Ligesom to vognbaner på en landevej. Retningerne vil blive markeret med fodspor på asfalten.


Dels at man fysisk bevæger sig i to retninger, hjælper jo på det. Dels, alene at det er der, gør, at folk bliver mere opmærksomme på det. For vi vil jo gerne have besøg og have spredt det ud og sørge for, at vi stadig får noget handel.

Anders Baagland, city-manager


Det fortæller city-manager i handelsstandsforeningen Anders Baagland, der også forklarer, at man samtidig vil sætte skilte op, der skal minde borgerne om vigtigheden af at holde afstand og tage sine forholdsregler samt indikere, at butikkerne er klar til at spritte af og gelejde folk indenfor, uden at de bliver proppede.

Lignende ensretning af gågader er den seneste tid blevet rullet ud i en lang række danske byer, heriblandt Odense, Silkeborg og Vejle.

Tiltagene er en reaktion på den stigende smitte, som fredag fik den konsekvens, at Middelfart er lukket delvist ned, og er et forsøg på at signalere, at man stadig kan handle coronasikkert i Middelfart, fortæller Anders Baagland.

- Dels at man fysisk bevæger sig i to retninger, hjælper jo på det. Dels alene at det er der, gør, at folk bliver mere opmærksomme på det. For vi vil jo gerne have besøg og have spredt det ud og sørge for, at vi stadig får noget handel. Det er jo vigtigt for byen, siger han.

Annonce

Også online-indsats

Men det er ikke kun på gågaden, at handelsstandsforeningen har sat gang i tiltag til en jul i skyggen af coronapandemien.

Shopmiddelfart.dk, webhandelsportalen, der blev skudt i gang, da coronaen lukkede landet ned i foråret, har også fået en opdatering, fortæller Anders Baagland.

- Til dem, der siger, at vi kommer langvejs fra eller ikke vil derned (i byen for at handle, red.) byggede vi en lokal handelsportal. Den er der bygget videre på, og så har vi lavet en gaveshop, hvor vi har samlet de bedste tilbud og gaveidéer fra byen. Både til virksomheder og private. Så vi arbejder som by også online med handelsmønstrene, fortæller Anders Baagland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce