Annonce
Sport

Solskjær: Sejr over Liverpool kan vende sæsonen

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Ole Gunnar Solskjær vil have selvtilliden tilbage hos sine spillere, for så vil resultaterne vende, mener han.

Skuffelserne har afløst hinanden i den engelske storklub Manchester United i denne sæson, men klubbens manager, Ole Gunnar Solskjær, er sikker på, at han er manden, der kan vende de kedelige resultater.

Vendepunktet står nemlig foran snuden på United-spillerne. Tre point mod ærkerivalen Liverpool søndag eftermiddag kan sætte gang i en positiv stime, mener nordmanden.

- En sejr i en sådan kamp kan definitivt vende en sæson. En god indsats og et godt resultat kan forbedre spillernes selvtillid, humør og selvopfattelse.

- Måske har nogle af spillerne ikke troet, at de har været gode nok. Når man mangler selvtillid tænker man for meget og handler ikke efter sit instinkt. Men jeg ved, at mine spillere er gode nok, det er jeg ikke i tvivl om, siger Ole Gunnar Solskjær.

Nordmanden er under et stort pres i Manchester United. Ni point efter otte ligakampe og en placering i tabellens nederste halvdel harmonerer ikke med selvforståelsen i den stolte klub.

Omvendt har Liverpool lutter sejre indtil videre i Premier League og har sat kursen mod sit første mesterskab siden 1990.

Den lange stime af sæsoner uden et mesterskab får Solskjær til at sætte Manchester Uniteds aktuelle krise ind i en større kontekst, imens han samtidig stikker til rivalen.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal komme til at vinde ligaen igen. Jeg er sikker på, at der ikke går 30 år, før vi vinder Premier League næste gang, siger Solskjær.

Manchester United vandt senest mesterskabet i 2013.

Søndagens storkamp begynder klokken 17.30 dansk tid på Old Trafford.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce