Annonce
Sport

Solskjær jagter endnu en United-triumf i Barcelona

Eric Cabanis/Ritzau Scanpix
Manchester United skal tirsdag forsøge at vende 0-1 til samlet sejr i CL over FC Barcelona i kvartfinalen.

For 20 år siden dukkede Ole Gunnar Solskjær op som en anden grønskolling og sikrede Manchester United Champions League-pokalen på Camp Nou.

Det skete, da den indskiftede nordmand i overtiden næsten per instinkt i det lille felt strakte benet ud.

Solskjær ramte bolden og sendte den i mål tre minutter inde i overtiden mod Bayern München i finalen, og så gik det hele amok.

United vandt 2-1 og kunne rejse hjem med pokalen til stor hyldest i Manchester.

Tirsdag er Ole Gunnar Solskjær tilbage i Barcelona som manager for Manchester United, der næsten 20 år efter triumfen skal forsøge at vende 0-1 mod FC Barcelona til en samlet sejr i kvartfinalen.

- Folk fortæller mig, at det må være vores år på grund af, hvad der skete for 20 år siden. Jeg spillede også med nummer 20 på ryggen, og vi er tilbage på Camp Nou.

- Men for at gå videre, er vi nødt til at fortjene det, vi kan ikke bare forlade os på skæbnen, siger Ole Gunnar Solskjær.

Nordmanden og United-truppen har da også lidt mere at have det i.

I ottendedelsfinalen var Manchester United senest bagud 0-2 efter det første opgør mod Paris Saint-Germain, men United formåede med en 3-1-sejr i returkampen at spille sig videre i Paris.

- Oplevelsen fra Paris vil hjælpe spillerne. Den viser, at vi kan vende tingene rundt, siger Ole Gunnar Solskjær.

Modsat i Manchester United kunne Barcelona-træner Ernesto Valverde i weekenden tillade sig at spare en lang række profiler, da Barcelona spillede 0-0 mod bundholdet Huesca.

Alligevel har Valverde stor respekt for gæsterne, og træneren kender godt både Solskjærs og Uniteds historie.

- United har noget specielt i de sidste minutter af en kamp, men vi kan alle finde eksempler i fortiden, som kan give os selvtillid.

- Jeg tror på, at man selv skriver sin historie og skæbne. Den bliver ikke foræret til dig. Man skal opsøge den, og det vil vi forsøge tirsdag, siger Ernesto Valverde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce