Annonce
Sport

Solskjær jagter endnu en United-triumf i Barcelona

Eric Cabanis/Ritzau Scanpix
Manchester United skal tirsdag forsøge at vende 0-1 til samlet sejr i CL over FC Barcelona i kvartfinalen.

For 20 år siden dukkede Ole Gunnar Solskjær op som en anden grønskolling og sikrede Manchester United Champions League-pokalen på Camp Nou.

Det skete, da den indskiftede nordmand i overtiden næsten per instinkt i det lille felt strakte benet ud.

Solskjær ramte bolden og sendte den i mål tre minutter inde i overtiden mod Bayern München i finalen, og så gik det hele amok.

United vandt 2-1 og kunne rejse hjem med pokalen til stor hyldest i Manchester.

Tirsdag er Ole Gunnar Solskjær tilbage i Barcelona som manager for Manchester United, der næsten 20 år efter triumfen skal forsøge at vende 0-1 mod FC Barcelona til en samlet sejr i kvartfinalen.

- Folk fortæller mig, at det må være vores år på grund af, hvad der skete for 20 år siden. Jeg spillede også med nummer 20 på ryggen, og vi er tilbage på Camp Nou.

- Men for at gå videre, er vi nødt til at fortjene det, vi kan ikke bare forlade os på skæbnen, siger Ole Gunnar Solskjær.

Nordmanden og United-truppen har da også lidt mere at have det i.

I ottendedelsfinalen var Manchester United senest bagud 0-2 efter det første opgør mod Paris Saint-Germain, men United formåede med en 3-1-sejr i returkampen at spille sig videre i Paris.

- Oplevelsen fra Paris vil hjælpe spillerne. Den viser, at vi kan vende tingene rundt, siger Ole Gunnar Solskjær.

Modsat i Manchester United kunne Barcelona-træner Ernesto Valverde i weekenden tillade sig at spare en lang række profiler, da Barcelona spillede 0-0 mod bundholdet Huesca.

Alligevel har Valverde stor respekt for gæsterne, og træneren kender godt både Solskjærs og Uniteds historie.

- United har noget specielt i de sidste minutter af en kamp, men vi kan alle finde eksempler i fortiden, som kan give os selvtillid.

- Jeg tror på, at man selv skriver sin historie og skæbne. Den bliver ikke foræret til dig. Man skal opsøge den, og det vil vi forsøge tirsdag, siger Ernesto Valverde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beboere slap billigt fra tyveri

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce